БЕР
Вівторок
19
11:34

​Житомирська спортсменка Анастасія Світківська – виграла чемпіонат Європи IMMAF-ВММАА

Спортсменка стала кращою у ваговій категорії 52,2 кг. Вже в першому ж поєдинку європейської першості Анастасія на першій хвилині бою серією ударів отримала дострокову перемогу над Марією Спенсер (Великобританія). А в другому поєдинку, за одноголосним рішенням суддів, перемогла Клару Дазман (Німеччина). Не було рівних Анастасії і у вирішальному поєдинку.


Ми вирішили поспілкувалися зі спортсменкою та дізнатися про змагання, емоції та чому саме такий вид спорту обрала тендітна дівчина.


- Чому обрала такий вид спорту? Чи складно дівчині в такому важкому виді єдиноборств як ММА (змішані єдиноборства)?

Якщо чесно: мрію і буду займатись балетом. Першою причиною вибору такого виду спорту у тому, що як будь-яка дівчина я хочу тримати себе в формі. Відверто не хотілось йти до спортивної зали. Спершу займалась для себе, бо подобалось, а потім запропонували виступати на змаганнях і я погодилась.


- Чи отримуєш ти задоволення від тренувань?

Так, звичайно. Я отримую задоволення від своєї команди, процесу та результату.


- Чи вперше ти була на таких змаганнях? Яким для тебе був цей бій ?

У вересні буде два роки, як активно займаюсь спортом. Починала з джиу-джитсу, потім додались MMA удари і все об’єдналось в купу. Спочатку в мене був чемпіонат України, потім на чемпіонаті Європи завоювала друге місце, а в цьому році вдруге побувала на чемпіонаті Європи і стала першою.


- Які були емоції, коли оголосили результати?

Я розуміла, що веду перший раунд, другий, третій. Відверто, коли закінчився бій, то в мене пішли сльози. До мене підходять мої секунданти, а я кажу їм, що ось вона перемога.


- Що мотивувало до перемоги?

В мене була висока самомотивація, бо розуміла, що, в першу чергу, роблю це для себе. Також мої тренери, які вкладали в мене свої сили і час. Коли їхали на змагання, вся наша команда налаштовувалась на перемогу, бо навіщо туди їхати, якщо не повернутись з перемогою.


- Чи була гордість за те, що ти представляєш Україну?

Шалена гордість була тоді, коли я стала на п'єдестал і заграв Гімн України, винесли наш Прапор, а потім інші прапори. Так, в мене була гордість за те, що я представляю Україну.

Вчора

Сторінки:
Нагору