БЕР
Четвер
28
14:30

​Близько 200 вантажних авто - прокуратура Житомирщини спільно з правоохоронцями викрили групу «ділків»-імпортерів

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах (ч.3 ст.212 КК України).

Наразі, 21-22 січня, у межах досудового розслідування, прокуратурою області спільно з Управлінням СБУ в області та Головним управління ДФС в області проведено санкціоновані обшуки в офісах причетних до зловживань товариств з обмеженою відповідальністю та за місцем проживання посадових осіб.


Під час обшуків виявлено і вилучено митні і бухгалтерські документи, які фіксують ймовірні незаконні операції, печатки, оргтехніку, а також номерні знаки імпортованих автотранспортних засобів.

За даними слідства, група осіб налагодила схему з мінімізації обов’язкових платежів при ввезенні автомобілів іноземного виробництва. Займаючись незаконною діяльністю із 2019 року, фігуранти справи ввезли через один із митних постів Житомирської митниці ДФС майже 200 вантажних автомобілів, розмитнивши їх за заниженою митною вартістю.


За попередніми підрахунками, унаслідок таких протиправних дій службових осіб до державного бюджету не надійшло майже 40,5 млн грн акцизного податку і податку на додану вартість.


Досудове розслідування, яке проводить Головне управління ДФС в області, триває, здійснюються усі необхідні слідчі дії, перевіряється інформація щодо причетності до протиправної діяльності посадовців митниці.

Вчора

Сторінки:
Нагору