БЕР
Четвер
28
20:22

​Наталія Остапченко: Будівництво у Житомирі сміттєпереробного заводу – це інвестиція у майбутнє

Сьогодні, 20 вересня, перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко разом із Житомирським міським головою Сергієм Сухомлиним та народними депутатами України взяла участь у презентації проєкту та закладанні капсули будівництва сміттєпереробного заводу в м.Житомирі.

За словами Наталії Остапченко, реалізація цього проєкту це інвестиція у майбутнє. Саме таке сучасне підприємство з поглибленої переробки сміття дозволить вирішити одну з найголовніших екологічних проблем, пов’язаних із накопиченням твердих побутових відходів.


«Полігони, які ми використовуємо зараз, можуть бути небезпечними і забруднювати навколишнє середовище через потрапляння шкідливих речовин у воду чи ґрунт», – додала перша заступниця голови ОДА.


У Житомирській області щорічно утворюється біля 400 тис. тонн відходів, з яких 75 тис. тонн – у місті Житомир. Планується, що сміттєпереробний завод зможе переробляти весь обсяг сміття, що зараз утворюється в обласному центрі, а можливо навіть і більше.


Крім того, частину продукції переробки планується використовувати як паливо для нових котелень, що будуються зараз у Житомирі.


«Нарешті, створення сміттєпереробного заводу, який буде працювати за екологічно безпечною технологією, – це ще й масштабний інвестиційний проєкт вартістю 10 млн євро. Він забезпечить створення нових робочих місць, а також надходження податків до місцевого бюджету», – наголосила Наталія Остапченко.


Важливо, що хорватська компанія «Tehnix», яка займатиметься будівництвом, є флагманом у сфері виробництва типових заводів із переробки твердих побутових відходів.


Перша заступниця голови ОДА також зазначила, що Житомирщина одна з перших в Україні планує перейти до такого комплексного вирішення проблеми використання твердих побутових відходів.


«Сподіваємось, що успішний досвід реалізації цього проєкту стане гарним стимулом для інших громад Житомирської області та України впроваджувати на своїх територіях аналогічні підприємства та комплексно вирішувати проблему накопичення сміття», – сказала Наталія Остапченко.


Нагадаємо, що 18 вересня Житомирська область долучилася до найбільшої екологічної акції осені «Побачив? Прибери».

Сторінки:
Нагору