БЕР
Четвер
28
14:02

​ДБР проводить масштабні обшуки в Держлісагентстві та лісництвах Житомирщини

Збитки понад 6 мільйонів гривень - ДБР проводить обшуки в Держлісагентстві та лісництвах Житомирщини. Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру чотирьом лісничим ДП «Олевське лісове господарство». Службові особи підозрюються в розтраті майна в особливо великих розмірах вчиненій групою осіб.

За попередньою інформацією, працівники лісгоспу у змові з службовими особами спеціалізованого лісозахисного підприємства та територіального органу Держлісагентства під час відведення насаджень у санітарні рубки вносили недостовірні відомості до документів. На лісових ділянках, які відводились в рубку, був значно більший запас деревини в порівнянні з офіційно заявленим в матеріалах. Її в подальшому було незаконно зрублено та реалізовано за готівку суб’єктам господарювання, в тому числі експортерам пиломатеріалів.

Внаслідок незаконних порубок деревини, за попередніми підрахунками, державі завдано збитки на суму понад 6 мільйонів гривень.


Наразі, слідчими ДБР спільно з прокурорами Офісу Генерального прокурора проводяться 35 санкціонованих обшуків за місцями розташування лісгоспу, його лісництв, спеціалізованого лісозахисного підприємства, територіального органу та центрального апарату Держлісагентства, а також у місцях проживання та інших об’єктах нерухомості посадових осіб державної лісової охорони. Також, обшуки проводяться за місцями проживання підприємців-лісозаготівельників та здійснення лісопереробки, у ході яких документується причетність фігурантів справи до протиправної схеми.


Під час обшуку території однієї з лісопереробок виявлено 600 куб. м. ліквідної деревини породи «сосна» без документів про її законне походження на момент проведення слідчої дії.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора. Оперативний супровід - Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України.

Вчора

Сторінки:
Нагору