БЕР
П'ятниця
29
09:18

​Хабарі брали за безкоштовну державну реєстрацію – у Житомирі викрили двох посадовців. ФОТО

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури викрито двох посадових осіб Державної реєстраційної служби у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 368-4 КК України).

Установлено, що державні реєстратори, маючи доступ до електронної системи Держреєстру, користуючись наданими їм повноваженнями, «пропонували» підприємцям та приватним особам, які до них зверталися, скоротити термін внесення змін до офіційних документів за відповідну плату. Сума коливалася у середньому від 800 до 1500 грн за одну реєстраційну дію.

Незаконними оборудками посадовці займалися тривалий час, майже протягом півтора року.


У середу, 17 листопада, вдень, обох держреєстраторів затримано безпосередньо у робочому кабінеті, під час одержання неправомірної вигоди на суму 13,6 тис. грн, які вимагали та одержали за вчинення у скорочений термін реєстраційних дій до установчих документів юридичних осіб.


Наразі тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, обставини скоєння злочину та можливу їхню причетність до вчинення інших аналогічних посадовців. Вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру, відсторонення від посад та обрання запобіжних заходів.




Викрито незаконні оборудки двох державних реєстраторів прокурорами спільно зі співробітниками Управління СБ України в області та Головного управління Нацполіції в області.



Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вчора

Сторінки:
Нагору