КВІ
Четвер
25
02:28

​Людмила Зубко: Необхідно створити комунальні школи безпеки для дітей

Кандидатка в мери Житомира від партії «Європейська Солідарність» Людмила Зубко виступила з ініціативою створення комунальних "шкіл безпеки" для дітей. Така ідея з’явилась у неї за підсумками зустрічі з військовими, ветеранами АТО, родинами загиблих та сім'ями переселенців, яка відбулася у Центрі адаптації та відновлення учасників АТО і членів їх родин «Компас».

Про це Людмила Зубко повідомила на своїй сторінці у Facebook.


За словами Зубко, на цій зустрічі обговорювалась дуже важлива тема – про те, хто і як має вчити дітей життєво важливих правил безпеки, а також надавати першу домедичну і медичну допомогу.


«Вважаю, що навчання правил безпеки для діток має бути включено у програму позашкільної освіти. Як це зробити? Створити на рівні міста відповідне комунальне підприємство. Таке ж, наприклад, як школи танців. А це будуть школи безпеки!», - зазначила Людмила Зубко.

Кандидатка в мери Житомира наголосила, що у своїй програмі «Маніфест успішного міста для людей» одним з основних пріоритетів ставить саме безпеку для людей.


«Житомирська область – найбільш мілітаризована область України, тут найбільша кількість мобілізованих, багато ветеранів. Саме вони можуть стати викладачами, які навчать наших діток правил безпеки у найрізноманітніших ситуаціях, переконана кандидатка у мери. Одним із прикладів, на який можна рівнятися у такій навчальній програмі, - це медичний батальйон «Госпітальєри», керівник якого Яна Зінкевич теж була присутня на нашій зустрічі», - написала Зубко.

Вона наголосила, що реформа децентралізації дала можливість приймати рішення на місцях дуже швидко.


«Тож якщо є важлива для людей ініціатива – а вона є – необхідно одразу реагувати на рівні міської влади. Закладати кошти в бюджет і не чекати, а діяти», - підкреслила Зубко.


Вчора

Сторінки:
Нагору