КВІ
П'ятниця
19
22:23

​На Житомирщині відновив рух приміський, міжміський та внутрішньообласний транспорт

Рішення про відновлення роботи транспортної мережі області прийняли 22 травня на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. В повному обсязі транспорт та автостанції в області мають запрацювати за два дні.

"Облдержадміністрація підготувала відповідні листи на автоперевізників та автостанції області щодо відновлення функціонування відповідних маршрутів та автостанцій згідно затверджених документів, які діяли до початку карантину. Протягом двох днів плануємо повністю відновити функціонування транспортної мережі та автостанцій області", - повідомив начальник відділу транспорту і зв’язку в області Валерій Ясинецький.


Начальник міської автостанції №1 Федір Дорощук розповів, що автостанція відкрилася об 11 годині. Але сьогодні виконуватимуться не всі перевезення.


"Не всі перевізники встигають сьогодні організувати перевезення. Людей зранку було трохи більше. Зараз отримують інформацію, приходять, купують квитки, навіть попередньо. Можна всюди добратись, крім Радомишля. Є до 150-170 відправлень на сьогодні. Ми вже дізнались у перевізників, коли вони будуть відкривати свої маршрути і продаємо квитки наперед", - зауважив Дорощук.


За його словами, перед відкриттям приміщення та перон вокзалу продезінфікували.


"При вході з автостанції є дезінфектори. В залі чекання пасажирів не повинно бути, крім тих, хто купує квитки. Відстань – півтора метра. Чекати автобус мають тільки на пероні", - повідомив Дорощук.


Житомирянка Ірина 22 травня прийшла до міського автовокзалу купити квитки до села Волиця Андрушівського району. Жінка розповіла, що за період карантину їздила туди лише один раз.


"Один раз добиралась на машині з родичами. А то неможливо добратись. У мене там дача, потрібно поїхати навідатися", - каже Ірина.


Сергій Цар працює водієм на маршруті Житомир-Олевськ. Цього дня о 13.45 він вперше після карантину вийшов на маршрут.


"Сьогодні перший день роботи, самі знаєте, що людей мало. Два пасажири. Обоє в масках. Якщо немає маски, я видаю запасну. Все продезінфікували", - розповідає водій.

Сторінки:
Нагору