КВІ
П'ятниця
19
12:52

​Розгляд справи про загибель 9 працівників житомирського ТТУ перенесли на 11 червня

На судовому засіданні 27 травня заслухали представників сторін та одного потерпілого у справі про загибель 9 працівників Житомирського трамвайно-тролейбусного управління. Після 4-годинного засідання розгляд справи перенесли на 11 червня.

Потерпілі, які отримали травми в аварії 22 вересня 2019 року, коли 9 працівників житомирського ТТУ загинули та ще 11 травмувалися, не задоволені ходом розслідування. Ольгу Назарук в ніч з 22 на 23 вересня однією з перших доправили з місця аварії у відділення інтенсивної терапії Новоград-Волинської лікарні.


Ольга Назарук: "Отримала травми хребта. Сім відростків у мене зламані. Дев’ять переламаних ребер було. А ще – рвана рана литки і перелом суглоба. Я й досі поки що кульгаю".


Попри незадовільний стан здоров'я Ольга Назарук прийшла 27 травня до зали суду.


"9 людей загинуло і 11 травмованих ­- це великий злочин, хоча і ненавмисний. Одна людина винна в цьому. Я вважаю, що потрібно виносити людині вирок", - каже Ольга Назарук.


Водій автоцистерни, яка 22 вересня 2019 року врізалася в автобус з працівниками ТТУ, Анатолій Храновський винним себе не вважає.


Анатолій Храновський: "Я ­- учасник дорожньої трагедії, але винним себе не вважаю. Ступінь моєї провини нехай доводить суд і слідство".


Станом на зараз звинувачують лише водія автоцистерни. З цим рішенням не погоджується адвокат обвинуваченого Сергій Єгоров, який сказав про це 27 травня під час чергового судового засідання по справі.


Сергій Єгоров: "Вважаємо, що потрібно встановити, чи всі учасники ДТП дотримувалися вимог правил дорожнього руху України. Причому з’ясувати, чи не було створено аварійної ситуації іншою особою – зокрема, водієм автобуса, який є ще одним учасником ДТП. Також треба з'ясувати, чи міг водій автоцистерни вчасно зреагувати належним чином".


Ігор Цьомик, прокурор: "Докази, зібрані під час досудового розслідування, дозволяють нам категорично стверджувати, що в причинному зв’язку з настанням дорожньої пригоди і її наслідками у вигляді смерті та травмування декількох осіб є саме невідповідність дій обвинувачуваного вимогам правил дорожнього руху України. На нашу думку, водії інших транспортних засобів перебували в умовах аварійної ситуації - так сталося, що вони були змушені перебувати в тому місті і в той час".


Після 4- годинного засідання розгляд справи перенесли на 11 червня.


Нагадаємо, 22 вересня 2019 року на трасі Київ-Чоп у Новоград-Волинському районі автоцистерна врізалася в автобус з працівниками Житомирського трамвайно-тролейбусного управління. Автобус з працівниками ТТУ повертався з відпочинку у Карпатах. 9 працівників ТТУ загинули, 11 отримали травми.

Вчора

Сторінки:
Нагору