БЕР
Четвер
28
18:50

​СБУ викрила привласнення державних грошей на реконструкції об’єкту магістрального нафтопроводу на Житомирщині

Співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно з Житомирською обласною прокуратурою викрили привласнення бюджетних грошей, виділених на реконструкцію регіональної лінійно-виробничої диспетчерської станції магістрального нафтопроводу на території Житомирської області.

За попередніми даними слідства, у 2018-2019 роках були проведені тендери на капремонт та реконструкцію об’єкту для посилення протидиверсійної та антитерористичної захищеності. Загальна вартість передбачених робіт становила майже 130 мільйонів гривень.


Переможцями у відкритих торгах стали дві столичні комерційні структури. Встановлено, що фірми не мають належної матеріально-технічної бази та кваліфікованих працівників для виконання відповідних робіт. Також на окремих ділянках робіт підрядники орієнтовно удвічі завищили вартість будівельних матеріалів. Для реалізації оборудки вони використали підконтрольні фірми з ознаками фіктивності. Під час обшуків у приміщеннях підрядних організацій та безпосередніх виконавців робіт правоохоронці виявили первинну бухгалтерську та іншу фінансову документацію, «чорнову» бухгалтерію, печатки фіктивних підприємств та майже чверть мільйона гривень.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення, а також точного розміру завданих державі збитків.


Заходи із викриття протиправної діяльності проводились

Теги: СБУ

Сторінки:
Нагору