БЕР
Четвер
28
22:34

​Сергій Сухомлин про Житомир своєї мрії

Кандидат на посаду Житомирського міського голови презентував свою передвиборчу програму. «Житомир Завтра» – це безпечне, комфортне, культурне європейське місто з чистою водою, комфортним транспортом, новими дорогами, якісною освітою та медициною, затишними зонами відпочинку та обладнаними спортивними майданчиками.

За п’ять років на посаді Сергій Сухомлин вже встиг реалізувати низку своїх задумів, проте має ще більш амбітні плани та важливі справи для розвитку міста. Акцентував, що він не прихильник популізму, тому всі його проєкти мають реальний шанс бути реалізованими. Запропонована програма передбачає значні зміни та комплексні дії в усіх сферах життя житомирян та спрямована на вирішення найбільш болючіших й проблемних питань.


Реконструкція парків

Сергій Сухомлин переконаний, що місто має бути красивим, тому комплексна реконструкція парку Шодуара і Старого бульвару є одним з пріоритетів на найближчі два роки для його команди. Не менш важливим проєктом для облаштування комфорту в місті є реконструкція Гідропарку з облаштуванням різних зон, що дозволить зробити його зручним для перебування людям різного віку та цікавим для прихильників активного відпочинку.


Нові медичні центри, сучасне обладнання та автомобілі в лікарнях

Особливу увагу Сергій Сухомлин та його команда приділяють питанню медицини в місті. У планах на найближчі роки створення на базі лікарні №2 сучасного інсультного, хірургічного та серцево-судинного медичного центрів. Запланована комплексна реконструкція першої міської лікарні, що передбачає забезпечення центру матері та дитини необхідним сучасним обладнанням. Одним із пунктів програми є придбання сучасних автомобілів для надання первинної медичної допомоги житомирянам.


Житомир – безпечний

Планується запровадження системи «Безпечна школа», що забезпечить безпеку дітям в навчальних закладах, створення муніципальної служби поліції «Офіцер громади», встановлення камер контролю швидкості, продовженні реалізації проекту «Безпечне місто» та реконструкції доріг з урахуванням вимог безпеки водіїв, пішоходів та велосипедистів.


Створення паркувальних місць

Кількість автомобілів в місті постійно зростає, з’являється проблема з їх розташуванням. У програмі Сергія Сухомлина передбачений пункт по благоустрою домових та прибудинкових територій з облаштуванням паркувальних місць для автомобілів.


«Всі проекти по облаштуванню прибудинкових територій у дворах ми повинні робити з урахуванням паркувальних місць, для того, щоб люди не ставили транспортні засоби на газони і дитячі майданчики», - зазначив політик.


Тролейбусна лінія на Мальованку й Глибочицю

Питання транспорту хвилює кожного житомирянина, адже має бути можливість добратися не лише в будь-який куточок міста, а й доїхати в зручних та комфортних умовах. За каденцію Сергія Сухомлина в місті з’явилася нова тролейбусна лінія до мікрорайону Малікова. У планах – будівництво тролейбусної лінії на Мальованку та у Глибочицю. Крім того, парк комунального транспорту значно оновився, але на цьому зупинятися не збираються: планується придбання нових тролейбусів та електробусів. Залучення електробусів дозволять зробити зручним сполученням з районами та покращити екологію.


Чиста вода з кранів

Як зазначив Сергій Сухомлин, вже в 2022 році з кранів в оселях житомирян буде текти чиста вода. Через два роки буде запущена в експлуатацію станція очистки води.


«Реконструкція КП «Житомирводоканал» – це дуже складний проект. Коли кажуть, що можна збудувати водоканал за два роки, хочу сказати, що тільки для того, щоб вийти на робочий проект з усіма процедурами, по термінам потрібно три роки. Перше фінансування по Водоканалу ми отримали тільки в цьому році. Компанія почала будувати очисні споруди. У наступному році буде здача в експлуатацію очисних споруд. У 2022 році – здача в експлуатації станції по очистці води. І тоді в мережу піде чиста вода, по всім європейським нормам», – підкреслив очільник міста.


Вирішення проблеми зі сміттям

Зокрема, це оновлення сміттєзбиральної техніки, комплексне облаштування сміттєзбиральних майданчиків, введення роздільного збору сміття та, звичайно ж, будівництві сміттєпереробного заводу.


Завершуючи свою промову Сергій Сухомлин звернувся з проханням до житомирян підтримати його та політичну партію «Пропозицію»: «Проголосуйте за нашу команду, таким чином ви забезпечите підтримку корисних для громади Житомира рішень на всіх рівнях місцевої влади».


Сторінки:
Нагору