КВІ
Вівторок
16
19:31

​Віталій Бунечко: Спільними зусиллями вже відновлено більш ніж 770 об’єктів інфраструктури Житомирщини

27 вересня начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко спільно з представниками іноземних держав, українського Уряду, народними депутатами, головами громад області долучилися до Першого регіонального форуму, що присвячений відновленню постраждалих внаслідок російської агресії територій Житомирщини.

«За декілька місяців нам довелося адаптуватися до нової реальності. Багато бізнес-ініціатив та інвестиційних проєктів було призупинено. Зараз нашим пріоритетом є підтримка ЗСУ та відновлення інфраструктури», — сказав Віталій Бунечко.



Він також повідомив, що понад 12 тисяч жителів Житомирської області тимчасово втратили своє житло. В області пошкоджено понад 2200 приватних будинків, 169 з них повністю зруйновані. В них проживали 5 тисяч мешканців. Попри війну та постійні сигнали тривоги робота з відновлення ведеться щоденно.


«Будівельники щоденно працюють над заміною пошкоджених вікон, відновлюють дахи поруйнованих осколками будинків, знову зводять мости та ремонтують дороги. Не стоять осторонь також громади та місцевий бізнес. З самого початку війни усі як один прийшли на допомогу постраждалим та забезпечують їх усім необхідним», — підкреслив Віталій Бунечко.



Як зазначив начальник Житомирської ОВА, спільними зусиллями вже відновлено більш ніж 770 об’єктів інфраструктури області. Серед них – приватні будинки, багатоповерхівки, школи, садочки, адмінбудівлі, медичні заклади, культурні об’єкти та заклади вищої освіти.


А завдяки міжнародній підтримці Житомирщина отримала нові можливості для відновлення інфраструктури, яка постраждала від дій російських окупантів.


«Впродовж останніх семи місяців ми побачили справжніх друзів. Тих, хто готовий показати свою здатність підтримувати найважливіші соціальні напрямки та продовжують демонструвати це щодня. Завдяки зусиллям Президента, Уряду та нашого дипломатичного корпусу, цей процес вдалося систематизувати. Естонія зголосилася бути головним координатором цього процесу на міжнародному рівні. Спільно з нашими естонськими партнерами ми вже рухаємось до етапу реалізації конкретних проєктів. Все більше країн прагнуть долучитися до відновлення пошкоджених освітніх та соціальних об’єктів», — додав Віталій Бунечко.



Також під час форуму підписали тристоронній Меморандум між Житомирською ОВА, Овруцькою громадою та Естонським центром міжнародного співробітництва, який розпочинає реалізацію проєкту будівництва нового дитячого садочку в Овручі.


«Попереду багато роботи, але ми переконані, що разом з нашими міжнародними друзями та партнерами ми здатні Перемогти, відновити нашу Незалежну квітучу Україну та, нарешті, повернути до дому мільйони наших громадян», — підсумував Віталій Бунечко.


Нагадаємо, що Віталій Бунечко спільно з Міністеркою економіки та інфраструктури Естонії Ріїною Сіккут передали громадам Коростенщини гуманітарну допомогу

Вчора

Сторінки:
Нагору