КВІ
Вівторок
23
19:40

​ДБР розслідує жорстоке побиття працівниками поліції двох юнаків з Житомирщини

У слідчому територіальному управлінні Державного бюро розслідувань, розташованому у Хмельницькому, триває досудове розслідування у справі побиття працівниками поліції двох жителів Малинського району. Наразі тривають перевірки і встановлення осіб, які могли бути причетними до цієї справи. Про це Суспільному розповіла представниця управління ДБР Катерина Герасімук. За її словами, матеріали надійшли у Державне бюро розслідування цього тижня.

"Слідче територіальне управління Державного бюро розслідувань, яке розташоване у Хмельницькому, здійснює досудове розслідування за ознаками перевищення службових повноважень працівниками одного із відділів поліції Головного управління Нацполіції в Житомирській області. Попередня кваліфікація правопорушення – перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронних органів, що супроводжувалося насильством та застосуванням зброї чи спеціальних засобів, або дії, що були болісними чи такими, що ображають особисту гідність потерпілого за відсутності ознак катування. Це частина 2 статті 365 Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю від 2 до 3 років. Наразі тривають першочергові слідчі дії, перевіряються факти та встановлюються особи, які можуть бути причетними до скоєння цього злочину", – поінформувала Катерина Герасімук.


Нагадаємо, у селі Маклаївка Малинського району співробітники правоохоронних органів затримали і, погрожуючи зброєю, побили двох 18-річних хлопців. При цьому вимагали, щоб ті зізналися у злочині, якого ті не скоювали. Розголосу справі через соцмережі надав працівник Міністерства закордонних справ України Денис Сєнік, який виявися родичем одного з побитих хлопців.


Хлопців побили 14 січня. Того дня Арсен та Віталій йшли сільською дорогою, коли до них під'їхали дві автівки. З легковиків вийшло п’ятеро людей, які накинулися на хлопців з кулаками.


"Я весь час питав, що відбувається і чого від мене хочуть, – розповідає один із постраждалих хлопців Арсен Сєнік. – Вони не говорили, за що б'ють, а вимагали, щоб ми сказали, де машина. Я відповів, що не знаю, де та машина, після чого отримав удар в голову з ноги. Вони стояли в колі і товкли нас".


Нападники вимагали від хлопців розповісти про місцезнаходження вкраденої напередодні автівки. Того дня в селі дійсно зник автомобіль. Втім, потерпілі не мали стосунку до цієї справи.


"Вийшли люди, вдарили в голову, у потилицю. Я втратив свідомість, – каже інший постраждалий Віталій Марченко. – Потім вже закривався руками".


За кілька хвилин на місце приїхала поліція, але замість порятунку хлопці отримали нові побої та погрози.


"Потім приїхала поліція, зарядили пістолет, приставили до голови і клацнули – так, ніби вистрілили, – розповідає батько одного з постраждалих хлопців Владислав Сєнік. – Слава Богу, пістолет був незаряджений. Після цього ще вдарили хлопця по голові – у нього був величезний синець під волоссям".

Вчора

Сторінки:
Нагору