КВІ
П'ятниця
19
13:05

Сергій Сухомлин: У Житомирі економитимуть газ не за рахунок зниження температури в оселях містян

Опалювальний сезон 2022-23 років у Житомирі розпочнеться вчасно – попри те, що доведеться економити, робитимуть це не за рахунок зниження температури повітря в оселях житомирян. Про це в коментарі Суспільному сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

За його словами, потреба економити газ для Житомира не є великою проблемою, оскільки місто давно займається впровадженням енергоефективних заходів.


"Нам довели ліміти для міських "Теплокомуненерго" – за ними ми повинні спожити газу на 10 відсотків менше, аніж минулого опалювального сезону, – говорить Житомирський міський голова. – Скажу, що для міста Житомира це невелика проблема, адже ми готувалися до цього. Якщо взяти опалювальний сезон 2014-2015 року, то КП "Житомиртеплокомуненерго" спожило упродовж цього періоду 93 мільйони кубів газу. Вже у минулорічному опалювальному сезоні, який був довшим від інших, "Житомиртеплокомуненерго" спалило 57 мільйонів кубів газу. На цей опалювальний сезон ми плануємо ще більше скоротити використання газу – приблизно на 10 мільйонів кубів. І це не за рахунок пониження температури повітря в оселях житомирян. Ми будемо подавати нормальну температуру згідно з усіма нормами".




Сергій Сухомлин каже, що у цьому опалювальному сезоні додатково запрацює ще одна котельня на деревині, яку розраховують запустити у листопаді.


"Її потужність становитиме шість мегават. У січні запустимо другу її чергу ще на шість мегават. Загалом, це 12 мегават. А також є ще три станції менш потужних котелень, сумарною потужністю від чотирьох до чотирьох з половиною мегават. І це дасть нам можливість за опалюваний сезон зекономити приблизно 10 мільйонів кубів газу і бюджетні гроші на опаленні дитячих садочків та шкіл", – розповів Сергій Сухомлин

Вчора

Сторінки:
Нагору