КВІ
Вівторок
23
22:06

​В Житомирі офіційно презентували окремий відділ ТУ ДБР у Хмельницькому

«Серед основних принципів, якими керується ДБР є принцип відкритості та прозорості. Ми активно інформуємо громадськість про нашу діяльність через офіційний вебсайт та соціальні мережі, зокрема Facebook та Telegram. Тому ми зустрілися із Вами сьогодні, аби поінформувати громадськість Хмельниччини про зміни, які вже, відбулися.» - так розпочав свій виступ Директор Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, Владислав Васильєв.

Нагадаємо, Територіальне управління Державного бюро розслідувань розташоване у місті Хмельницькому поширює свою діяльність на 5 областей, серед яких Вінницька, Житомирська, Хмельницька, Рівненська та Чернівецька. Свою фактичну роботу Державне бюро розслідувань розпочало


27 листопада 2018 року. А вже 3 грудня 2019 року Верховна Рада України прийняла закон згідно із яким ДБР стало державним правоохоронним органом, а не центральним органом виконавчої влади, як це було раніше. Окрім того, до цих змін слідчі перебували у статусі державних службовців, а тепер вони віднесені до осіб рядового і начальницького складу. Щоб отримати відповідний статус згідно із законодавством, усі особи мали пройти конкурси на зайняття посад у новому штаті.


Фактично, усі ці процеси можна назвати перезавантаженням Державного бюро розслідувань, що, звісно, оптимізує нашу роботу. Керівник ТУ ДБР у Хмельницькому наголошує:


«Серед тієї кількості осіб, які претендували на посади, незалежна конкурсна комісія обрала найкращих. Відверто, багато із тих, хто працював раніше у ДБР, показував гідні результати роботи і переміг у конкурсі, їх призначили на новостворені посади та вони продовжать працювати у цьому правоохоронному органі. Проте, є і нові обличчя, це досвідченні працівники, які раніше працювали у Національній поліції, прокуратурі та СБУ. Наразі конкурси на посади, як слідчих, так і оперативних працівників у переважній більшості завершені, більшість осіб вже призначено і з березня 2021 року вони повноцінно виконують свої службові обов’язки.»


28 травня 2021 року після завершення ремонтних робіт в приміщенні, провели офіційне відкриття підрозділу на Житомирщині, що розташовується за адресою вул. Перемоги, 54.


Наголошують, що Центральний офіс ТУ ДБР у м. Хмельницькому і далі знаходитиметься у Хмельницькому, але тепер для більш швидкого, оперативного та якісного реагування на корупційні правопорушення або інші кримінальні злочини за участю суб’єктів, що належать до підслідності ДБР, у кожній області запрацюють окремі слідчі та оперативні відділи, зокрема у Житомирській області забезпечує вказану діяльність другий слідчий та другий оперативний відділи.


«Для більш повного розуміння додам як слідчі працювали раніше, - розповідає Владислав Васильєв, - Звісно, що для нас не було різниці де саме вчинене кримінальне правопорушення – слідчі вирушали в усі 4 області для здійснення слідчих дій із Хмельницького, як у відрядження. Проте, значну частину свого робочого часу вони витрачали просто у дорозі. Постійна дислокація в кожній області оптимізує роботу, на практиці – зменшить час прибуття у випадку настання надзвичайної ситуації, яка потребує негайної реакції правоохоронців. Також, це буде зручніше для наших заявників у кримінальних провадженнях, свідків, покращить співпрацю із процесуальними керівниками – органами прокуратури на місцях.»


Головними завданнями Державного бюро розслідувань є своєчасне запобігання, виявлення, припинення, швидке розкриття та об’єктивне розслідування злочинів, віднесених до компетенції Бюро. До підслідності ДБР належать злочини, вчинені високопосадовцями, правоохоронцями та суддями, а також військові злочини.

Вчора

Сторінки:
Нагору