КВІ
Вівторок
23
09:50

​Житомир знову протестує проти підвищення тарифів на компослуги

20 лютого жителі Житомира вийшли на дев'яту за рахунком акцію протесту проти підвищення тарифів на компослуги. Протест проходив біля стін будівлі Житомирської облдержадміністрації. Наступний запланований на 25 лютого.

Про це Суспільному розповів організатор акції "Стоп тарифному геноциду!" у Житомирі Сергій Ткачук. За його словами, під час дев'ятого за рахунком протесту проти підвищення тарифів на компослуги учасники заходу підводили підсумки і вирішували, яким чином переформатовувати свої протести.


"Будемо діяти більш рішуче, оскільки акції – це лише частина наших дій, – каже Сергій Ткачук. – Зараз хочемо більше зосередитися на координації зусиль з нашими товаришами з інших регіонів України. 25 лютого ми проведемо сигнальний протест в нашому місті – зачитаємо меморандум і розкажемо, що будемо робити далі. А 27 лютого поїдемо на з’їзд координаторів акції у Вінниці. Хочемо зібратися, але не в столиці, а на периферії".


За словами Сергія Ткачука, зараз організатори акції більше зосереджуються на тому, аби отримати реакцію від керівництва держави, а не місцевої влади.


"Наразі ми маємо реакцію і від обласної, і від міської ради – вони реагують в межах своїх повноважень. Ми розуміємо, що те, що ми могли з них витиснути, ми це вже витиснули. На початку березня перед сесією облради планується круглий стіл з представниками енергопостачальних компаній. Будемо разом з ними шукати точки взаємодії, аби зменшити навантаження на споживача і покращити якість надання послуг. Тепер у нас лишилися питання до керівництва країни. Наші цілі не змінилися, вони лише розширилися. Як і наші вимоги", – говорить Сергій Ткачук.


Нагадаємо, раніше Суспільне повідомляло, що на Житомирщині люди вийшли на мітинг, щоб висловити свій протест проти підвищення тарифів. 13 січня у Житомирі протестувальники перекривали Київське шосе – вимагали знизити тарифи. 25 січня жителі Житомира вийшли на чергову акцію протесту проти підвищення тарифів. Також під час протестів житомиряни штурмом брали приміщення облради.

Вчора

Сторінки:
Нагору