БЕР
П'ятниця
29
13:21

​Житомирські поліцейські повідомили молодикові про підозру в ошуканствах з придбанням військового спорядження

9 серпня слідчі Житомирського районного управління повідомили про підозру у низці шахрайств 22-річному жителю Чуднівської громади. Його діяльність викрили поліцейські спільно зі співробітниками УСБУ регіону під процесуальним керівництвом окружної прокуратури. Молодик брав завдатки, обіцяючи продати військове спорядження, натомість витрачав чужі гроші на власні розваги.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 22-річний житель Чуднівської громади пропонував через соціальні мережі свою допомогу у пошуку військового спорядження. При цьому молодик дізнавався про потреби людей у конкретній групі та сам їм писав в особисті повідомлення. Після усіх узгоджень щодо замовлення просив передоплату – частину від загальної суми.


Наразі відомо про 4 таких факти, що сталися у березні-квітні цього року. Таким чином молодикові вдалося отримати понад 20 тисяч гривень, при цьому жодних дій для виконання домовленостей з покупцями він не робив.


Не отримавши ні замовлення, ні повернення коштів потерпілі звернулись до поліції. Поліцейські спільно зі співробітниками УСБУ регіону провели низку слідчо-оперативних заходів, встановили особу ошуканця та розшукали його в обласному центрі, де чоловік нині орендує квартиру.


За його словами, отримані кошти витратив на особисті потреби та розваги.


9 серпня слідчі Житомирського районного управління поліції за процесуальним керівництвом окружної прокуратури повідомили йому про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 1 та 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.


Відповідно до чинного законодавства шахрайство, учинене повторно, карається від штрафу до 68 тисяч гривень до 3 років позбавлення волі.

Сторінки:
Нагору