КВІ
Субота
20
04:58

​Зубко назвала одним з пріоритетних пунктів своєї програми чисту питну воду для Житомира

Чиста питна вода для Житомира є одним із пріоритетних пунктів програмного документу «Маніфест успішного міста для людей», з яким Людмила Зубко йде на вибори міського голови від партії «Європейська Солідарність». Про це вона заявила під час зустрічі з колективом школи «Сяйво» у четвер, 1 жовтня, відповідаючи на питання від освітян.

Зубко розповіла, що цей пункт включений до розділу програми про безпеку. Адже вода – це першочерговий продукт, який дозволяє людям почувати себе у безпеці.


«Вода — першочергова потреба, в тому числі для безпеки людини, але міська влада Житомира вже багато років це ігнорує. П'ять років безрезультатних ремонтів на «Житомирводоканалі» свідчать про неефективний менеджмент міської влади у вирішенні болючого для житомирян питання води», - підкреслила вона.


За словами кандидатки від «ЄС», проблема води – це передусім питання менеджменту.


«Останні п'ять років у нас йдуть ремонти на водоканалі. А після цього мер Сергій Сухомлин каже, що йому треба ще п'ять років на вирішення проблеми.10 років життя в очікуванні води - це занадто багато, бо цілі покоління ростуть без нормального водопостачання. Для мене результат ефективної роботи мера і міської ради – це чиста вода замість безкінечних ремонтів водоканалу. Житомиряни мають нарешті відкрити кран і набрати там чисту питну воду», - заявила Зубко.


Вона нагадала, що у 2016 році Житомир отримав від Світового банку 39 млн доларів на модернізацію водоканалу. Але результату – чистої води з крану – так і не дочекалися.


В якості позитивного прикладу Зубко згадала Чернігів, який теж взяв кредит і там міська влада вирішила проблему з водою за три роки.

Вчора

Сторінки:
Нагору