БЕР
П'ятниця
29
01:39

Анжеліка Лабунська зустрілась з журналістами Житомирщини

​Наприкінці робочого тижня голова Житомирської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська провела брифінг для журналістів області. Темою для спілкування стала розпочата у парламенті процедура імпічменту Президента України Петра Порошенка. Власне, саме це стало ключовою тезою для розмови з представниками ЗМІ.

На початку зустрічі Анжеліка Лабунська подякувала журналістам за їх роботу, адже коли у державі владі не вигідно говорити правду, саме журналісти несуть її у маси, відкриваючи людям очі на факти корупції та незаконного збагачення на війні з боку Президента та його оточення.


Вона звернула увагу, що саме завдяки журналістському розслідуванню програми «Наші гроші» і оприлюдненню приголомшливих фактів фінансових махінацій та злочинів у оборонній сфері, вдалося привернути увагу до «бізнесу на крові», який веде сьогодні чинний Президент України. Анжеліка Лабунська нагадала, що за матеріалами журналістського розслідування, Гладковський-молодший разом зі своїми спільниками постачав з шаленими націнками (200-400%) на оборонні заводи запчастини для ремонту військової техніки. І це ще не все! Вершина цинізму у тому, що потрібні запчастини купувалися контрабандним шляхом в Російській федерації або підпільно купувалися на складах ЗСУ.


«Як юрист з багаторічним досвідом роботи, можу запевнити вас, що у даному випадку мова йде не лише про корупцію. Дані злочини кваліфікуються як державна зрада згідно ст.111 Кримінального Кодексу України. Наша держава веде війну з Росією – а у цей час син заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського виявляється причетним до розкрадання оборонного бюджету України. Кожна копійка, вкрадена цими нелюдами, це зазіхання на життя та здоров’я українського солдата, який зараз захищає нашу рідну землю на Донбасі. Це ті гроші, які могли піти на зброю, військову техніку, засоби індивідуального захисту. Тому особисто для мене, як для громадянки України та як для юриста, що має відповідну кваліфікацію, це — державна зрада, умисно вчинена громадянином України на шкоду суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності, обороноздатності, державній і економічній безпеці України», - заявила голова Житомирської обласної партійної організації Анжеліка Лабунська.


Голова обласного осередку ВО “Батьківщина” зазначила, що, на її думку, про факт причетності до бізнесу на крові Петра Порошенка свідчить та позиція, яку зайняла Банкова після резонансного розслідування. Порошенко, бувши Президентом України, не підтримав рішення про відсторонення з посади Олега Гладковського. Крім того, за інформацією журналістів, деякі операції проводились навіть через завод «Кузня на Рибальському», який до недавнього часу належав саме президентові Петру Порошенку і його партнерам.


Голова обласної партійної організації ВО «Батьківщина» звернула увагу, що саме Юлія Тимошенко не побоялася стати ініціатором збору підписів за імпічмент президента та ініціювала створення Тимчасової слідчої комісії, яка має розслідувати корупцію Порошенка в оборонній галузі. Крім того лідер «Батьківщини» першою поставила свій підпис під постановою про імпічмент.


Наразі ініціатива має повну підтримку з боку Радикальної партії та «Самопомочі», свої підписи також поставили позафракційні депутати та представники інших груп і фракцій, серед яких віце-спікер парламенту О.Сироїд, народні депутати С.Лещенко, М.Найєм, В.Чумак та інші. Зараз, за словами Анжеліки Лабунської, «Батьківщина» чекає підтримки від депутатських фракцій таких політичних партій, як «Народний фронт» та групи «Відродження».


На завершення розмови з журналістами голова Житомирської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська зазначила, що сьогодні передвиборча боротьба вже вийшла на фінішну пряму, але навіть попри цей гучний скандал Петро Порошенко прагне за будь-яку ціну втриматися при владі. Тому вона не виключає, що найближчим часом посиляться провокації та переслідування, спрямовані проти політичної партії ВО «Батьківщина». Вона нагадала нещодавні події в Житомирській обласній раді, коли представники влади відкрито користувалися послугами «тітушок» для того, щоб залякати людей та звести політичні рахунки з опонентами всупереч чинному законодавству.


«Вони готові кинути країну у хаос, загострити ситуацію на Сході України, активізувати роботу силових структур у боротьбі проти конкурентів, словом – піти на все, аби втриматися при владі. Тому закликаю Вас у ці важкі часи не піддаватися на провокації, а ретельно аналізувати події, які відбуваються в області. Адже прикриваючись лозунгами та патріотичними почуттями українців, нас знову хочуть використати у своїй брудній, нечесній політичній грі. Тому що зараз для Порошенка та його оточення єдиний вихід уникнути кримінальної відповідальності – виграти вибори та забезпечити себе індульгенцією на наступні п’ять років. Але чи витримає Україна ще п’ять років такої влади? Ось яке питання повинен задати кожен з нас самому собі», - заявила Анжеліка Лабунська.

Прес-служба Житомирської обласної партійної організації ВО “Батьківщина”

Вчора

Сторінки:
Нагору