БЕР
Четвер
28
18:02

​Міністерство молоді та спорту приєдналося до Європейської молодіжної інформаційної хартії

Міністерство молоді та спорту України приєдналося до Європейської молодіжної інформаційної хартії та надаватиме молодіжні інформаційні послуги у відповідності з її принципами.

Підпис під документом поставив заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема 23 травня під час Третього Міжнародного форуму молодіжних центрів “Від ініціативи – до дії”.


“Сприймаю це як поштовх до дії, до роботи. Кожен чітко розуміє, наскільки важлива інформація – адекватна, змістовна. В наш час, здається, її дуже багато, але якісної, перевіреної, на яку можна спиратися, – небагато”, – зауважив Олександр Ярема.


Заступник Міністра акцентував на тому, що визначені головні засади та прописано алгоритм дій. “Ми підтримуємо цю ініціативу та будемо її надалі втілювати”, – зазначив посадовець.


До Європейської молодіжної інформаційної хартії приєдналася і Асоціація молодіжних центрів. За словами голови громадської спілки Олега Слабоспицького, вкрай важлива можливість отримувати інформацію про молодіжні ініціативи, волонтерські акції, долучення до громадянського суспільства тощо.


Європейська молодіжна інформаційна хартія прийнята у Кашкайші (Португалія) 27 квітня 2018 року 29 Генеральною Асамблеєю Європейського агентства інформаційної та консультаційної підтримки молоді (ERYICA).


Принципи цієї Хартії призначені для застосування до усіх форм загальної молодіжної інформаційної роботи. Серед принципів, що є основою для стандартів та заходів, – незалежність, доступність, всеосяжність, заснованість на потребах, етичність, професійність та інше.

Сторінки:
Нагору