БЕР
Четвер
28
12:33

​Роз’яснення управління охорони здоров'я міської ради щодо електронного направлення від сімейного лікаря/педіатра або профільного лікуючого лікаря

01.04.2020 заклади охорони здоров’я – комунальні підприємства вторинного рівня надання медичної допомоги (поліклініки та стаціонари лікарень) працюють за прямими договорами з Національною службою здоров’я України.

Програма медичних гарантій - перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту безоплатно. Цей перелік переглядається щороку. Пакети медичних послуг, на які закладом укладені договори з НСЗУ, залежать від наявного у закладі обладнання та медичного персоналу.


Для отримання безкоштовних послуг на вторинному рівні медичної допомоги (стаціонари та поліклініки лікарень) пацієнт повинен мати електронне направлення від сімейного лікаря/педіатра або профільного лікуючого лікаря.


Направлення не потрібне лише у випадках звернення до гінеколога, психіатра, стоматолога і нарколога, а також до того вузькопрофільного спеціаліста, в якого пацієнт спостерігається з приводу хронічного захворювання (якщо це перший візит після тривалої перерви - знов-таки потрібне електронне направлення від сімейного лікаря для внесення інформації про пацієнта в електронну базу даних).


У разі самозвернення пацієнта до структурних підрозділів лікарень (без електронного направлення) медичні послуги надаються на платній основі. Також на платній основі надаються послуги, які не увійшли до Програми медичних гарантій на 2020 рік – наприклад стоматологічні послуги для дорослого населення, переривання вагітності, тощо.


Тарифи на послуги, що надаються міськими закладами охорони здоров’я, затверджуються рішеннями виконавчого комітету Житомирської міської ради та розміщуються на сайтах лікарень.


Екстрена медична допомога надається бригадами Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф безоплатно кожному - незалежно від наявності декларації.


У разі відсутності декларації та погіршення стану здоров’я потрібно звернутись до контакт центру комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської міської ради за телефонами +38(0412) 432-000; 0(800) 33-52-51 (Пн-Пт-08:00-20:00, Сб 09:00-15:00, Нд 09:00-12:00).


Працівники контакт центру допоможуть звернутись до чергового лікаря та зорієнтують де черговий лікар знаходиться. Може саме черговий лікар і стане Вашим сімейним лікарем.


На первинному рівні медичної допомоги за необхідності здійснюється безкоштовне для пацієнта проведення наступних лабораторних досліджень:

- загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою;

- загальний аналіз сечі;

- глюкоза крові;

- загальний холестерин;

- швидкі тести на вагітність, тропонін, ВІЛ, вірусні гепатити.


Укласти декларацію з сімейним лікарем можливо в будь-який період. Лікарі, які й пацієнти, виходять в декретну відпустку, на пенсію, змінюють місце проживання або місце робот. Кінцевого терміну укладання декларації не існує. Варто зайти на сайт комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської міської ради https ://likar.center/, де є вичерпна інформація про всіх лікарів.

Вчора

Сторінки:
Нагору