БЕР
Вівторок
19
06:04

​Володимир Піньковський: Передвиборча ситуація в Житомирській області – досить цікава та напружена

Доброго дня шановні читачі, друзі, та особи, не байдужі до політичних подій, які відбуваються на Житомирщині, ті які обов’язково вплинуть на ситуацію на наших теренах. Політичний клуб «Експерти Житомирщини» на своєму засідання підвів підсумки та зробив аналіз передвиборчої ситуації в нашій області за червень 2020 року. Вона, на думку більшості експертів, виявилася цікавою, напруженою, доволі строкатою, в основі якої лежать кулуарні домовленості, а відповідно - постійно змінюється.

Так, для багатьох несподівано, Сергій Сухомлин увійшов до організаторів нової політичної партії «ПроПозиція» організованої головами низки міст в Україні. Несподівано тому, що до цього, за інформацією з перевірених джерел, заздалегідь, за 50 тисяч доларів була придбана політична партія з назвою «Патріоти Волині» з Луцька, яку пов’язують з народним депутатам Степаном Івахівим та яка плавно, трансформувалася в назву «Партія твого міста». Ця партія, згідно реєстру, зареєстрована по вулиці Крошенська, 30 кв.165, в керівних органах значиться Олена Ткач, яку пов’язують, через довірених осіб з міським головою. Саме таке, доволі незначне по фінансам придбання, мало слугувати для участі в висуванні на посаду міського голови та участі в виборах до Житомирської міської ради. А нещодавно, Сергій Сухомлин, розглядався, як особа, лояльна до правлячої партії «Слуга народу», яку, офіційно чи ні, підтримає правляча партія , як кандидат на голову міста в ланцюжку Сергій Сухомлин - Геннадій Зубко - Євген Яремчук - Матвій Хренов та, як бачимо, цього разу не склалося…


24 червня цього року у партії «Слуга народу» остаточно визначилися з кандидатурами тих, хто буде представляти інтереси президента в областях під час виборів, а в разі успіху і після виборів.


Головою обласної організації партії Слуга народу на Житомирщині обраний (призначений) народний депутат Андрій Клочко, корінний киянин, який до нашої області до цього не мав жодних відносин, бізнесових справ та сталих стосунків але має надійні контакти з Тетяною Руденко, яка раніш очолювала прес-службу 95 кварталу, а з 12 травня 2020 року призначена членом національної ради у справах телебачення та радіомовлення.


Дивно, чому жоден з п’яти народних депутатів обраних по мажоритарних округах, а саме: житомиряни Ігор Герасименко та Сергій Кузьміних, бердичівлянин Богдан Кицак, Дмитро Костюк з Новогорада-Волинського і Тетяна Грищенко з Малина, не стали керувати партією в рідній області де народилися , виросли, прожили все своє свідоме життя, та успішно обралися в минулому році до Верховної Ради. За якими критеріями підбиралися, та якими ліфтом піднімалися ці особи, які, як виявляється, в партії Слуга народу не відіграють важливої ролі, а отже, є не активними, та є не ефективними народними обранцями від Житомирщини.


І, як наслідок очевидних провалів по підбору кадрів від партії та практичного веденню партійно-організаційної роботи в області, на сьогодні повністю усунуто попередній менеджмент «Слуги народу» з очільником Євгеном Яремчуком, які, по реальному факту, просували не молодих людей з активною життєвою позицію та сталими принципами, а як видається експертам, спеціально підбирали зручних особистостей ¸ які не зможуть та не здатні скласти конкуренцію ні для них самих, ні для їхніх давніх компаньйонів в особі кураторів ( до недавнього часу) Сергія Сухомлина та Геннадія Зубка. Експерти нашого клубу та я особисто, неодноразово попереджали про таку хибну тенденцію, але процес йшов аж до останнього часу поки не настав час Х - вибори до органів місцевого самоврядування.


Що стосується сьогоднішньої активності партій в області та окремих кандидатів то потрібно зрозуміти одну, на жаль реальну але головну річ: партій, як таких на сьогодні не має і не було - це, де-факто ( бо де-юре вони зареєстровані і беруть участь в виборчому процесі), а є в кожній партії низка бенефіціарів, що простою мовою означає кінцеві вигодо набувачі або ще простіше власників, отож, далі саме про них.


Напевно для багатьох буде певною сенсацією але в нашій області основними бенефіціарами( власниками) від Слуги народу є група Ігоря Коломойського, здивуєтесь – Дмитра Фірташа та його внутрішнього конкурента Сергія Льовочкіна. Звісна річ, цих людей Ви тут ніколи не побачите і не почуєте, більше того, вони не будуть брати участь в виборчому процесі але мають осіб, які їх тут представляють. Знайомтесь, і знову напевно сенсація - це дещо забутий але добре відомий Володимир Сацюк, Микола Присяжнюк, Геннадій Буткевич ( власник мережі АТБ), Володимир Петренко та голова ОДА Віталій Бунечко. На сьогодні, саме ці особи представляють вище названих бенефіціарів\власників, які будуть формувати списки маючи певні квоти, призначати менеджмент, фінансувати та вести кампанію в області, і, розділять її на сфера впливу та зон відповідальності по нових районах. Не дивуйтесь що декого з них немає в Україні ( як то Володимира Сацюка та Миколи Присяжнюка), але, вони вже найближчим часом планують повернутися в Україну і в Житомир з безмежних просторів СНД і їх можна буде побачити по відомих адресах, як то наприклад один з виборчих штабів по вулиці Мала Бердичівська, 16, та інші…


Ситуація в інших політичних партіях подібна але з тією відмінністю, що бенефіціари\власники просто мають інші прізвища та мігрують, як ото сезонні птахи від партії до партію.


Так, всім відомий екс-нардеп Віктор Развадовський до недавнього часу був близький до вщент зруйнованої житомирської Батьківщини, а вже сьогодні разом з Віталієм Журавським організовують в області політичний проект з назвою «За майбутнє». За чиє майбутнє не говорять, але я точно знаю що саме вони за своє майбутнє, в тому числі і за тюненгові автомобілі Майбах, так ще частенько в кулуарах називають цю партію ( майбахівці) , а у нас тоді яке з ними майбутнє буде?

До речі, в цей партійний пул на сьогодні вже входять і інші відомі особи, як то депутати обласної ради від ОПЗЖ Раїса Гула, Олександр Чорноморець, Наталія Кокітко, голова обласної організації УКРОП Андрій Ковальов і¸ як Ви розумієте, багато хто ще!


Як Ви бачите, не стабільно в команді ОПЗЖ в області, бо після виступу на останній сесії облради народного депутата від ОПЗЖ Юрія Павленка, який, як завжди, вміло та емоційно критикував роботу цього органу Володимир Ширма різко відповів: Ви там в себе порядок в партії наведіть, а потім будете критикувати, а це свідчить, про реальні проблеми в середині партії ОПЗЖ в нашій області.


Стосовно партії «Європейська Солідарність» то тут все дещо стабільніше і прогнозованіше, місцева парторганізація на чолі з Олександром Рабіновичем та Геннадієм Зубком підуть на вибори з тим чим є, активно «зїдаючи» залишки електорату партії Голос, Самопоміч та Громадянської позиції, що дає шанси на прихід до більшості в радах області. До речі, Сергій Сухомлин, колишній член вище названої команди, не буде більше разом з недавніми однопартійцями з «ЄС» на націонал-патріотичною тусовкою, як кажуть, вони розійшлись, як у морі кораблі, бо Житомирський міський бюджет один, бажаючих на нього зазіхнути ся багато, отож, дружба –дружбою, а табачок будуть смалити окремо!

Вже сьогодні, згаданий Євген Яремчук і Ко, будуть знову, як завжди, не офіційно, членами однієї команди С.Сухомлина об’єднаної основною метою по ефективному освоєнню бюджетних коштів житомирян , з урахуванням виключно своїх, корпоративних та бізнесових інтересів!


Група «За Житомирщину», яка утворилась в обласній раді внаслідок розколу партії « Європейська Солідарність», теж виношує плани по походу у владу. Тут зібрались так звані «лісники» ( Олег Нусбаум, Олег Дзюбенко) «лікарі» - Ігор Сабодаш, можливо Тарас Собко, до них долучається Ігор Ходак, інші... Не виключено, що ця група може піти на злиття з партією «Наш Край», яку прагне в області очолити Ігор Гундич, і яка стане спойлером\сателітом «Слуги народу». Бо не можуть директори та головні лікарі державних, комунальних підприємств та закладів бути в опозиції до влади від якої отримують фінансування та заробітні плати, як кажуть в народі: бджоли – проти меду?

Стосовно відносно рейтингової партії «Сила та Честь» Ігоря Смешка, то вона поки що не проявляє активності, а тільки спостерігає за процесами які відбуваються, а отже, може проґавити старт виборчої кампанії і залишитися на межі прохідного 5% бар’єру хоча, попит на нові політичні партії та виважених лідерів в суспільстві зростає не по дням, а по годинам!


Поки не знайшли собі партійного притулку родина Розенблатів, хоча, вони обов’язково візьмуть участь в цьому політичному процесі і варіанти можуть бути просто непередбачувані, від висування від вщент зруйнованої Батьківщини , до партії Шарія, що дасть певні шанси на проходження в окремі ради в області.


Радикали на Житомирщині вже давно і щільно «лежать» під Дмитром Фірташем але продовжують риторику свого голови ( Олег Ляшко) про збереження національних багатств, надр, тощо. Ця вкрай популістська та відверто говоримо брехлива риторика притаманна тотально всім політичним силам та їх спікерам, тому, сумно констатую, що у нас правда вже давно замінена на брехню на всіх рівнях, поверхах та щаблях влади, електорат на це ще дуже охоче ведеться, а отже, поле для маніпуляцій залишається стабільним, а це, ну просто клондайк для аферистів, яких ми обирали, обираємо і ще будемо обирати восени цього року!


Володимир Піньковський

Вчора

Сторінки:
Нагору