КВІ
Четвер
25
14:55

Ірина Миколаївна Суслова – народний депутат України, голова підкомітету з питань гендерної рівності і недискримінації Комітету Верховної Ради України з питань захисту прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин, член міжфракційного об’єднання «Рівні можливості», член міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль», член Моніторингового комітету з питань Декларації відкритості парламенту Співзасновник Громадської організації «Люстраційний комітет України».

Народилася 5 серпня 1988 року у м. Житомир.

Освіта

У 2011 році закінчила Національний університет Державної податкової служби України за спеціальністю «економіст».

Сім'я

Мати - Вікторія В’ячеславівна, батько - Микола Георгійович, молодші сестра і брат - Марина та Ілля.

Вважаю, що продуктивність роботи народного обранця визначається конкретними справами, а не просто популістськими лозунгами.

Як народний депутат веду активну боротьбу за очищення вищих навчальних закладів від осіб, які дискредитували себе через корупційні схеми, проте сьогодні уникають відповідальності, «ховаючись» на керівних посадах у вишах. Результатом спільної з колегами роботи у цьому напрямку стало прийняття парламентом змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо заборони на обрання керівниками вищих навчальних закладів осіб, які підпадають під люстрацію та голосували за «закони 16 січня».

Також із небайдужими колегами підтримуємо діяльність професійно-технічних навчальних закладів: відстоюємо їх фінансування на державному рівні. Адже завдяки закладам профтехосвіти і освітянам, які у них викладають, десятки тисяч дітей із сіл та містечок мають змогу здобувати професію.

Серед іншого, опікуюся питаннями розбудови регіональної інфраструктури. Мова йде, про будівництво школи у селі Верхня Рожанка, реконструкцію системи опалення у Тухлянському навчально-виховному комплексі «Середня загальноосвітня школа - гімназія» на Сколівщині, реконструкцію очисних споруд у місті Турка, відновлення дерев'яного храму Покрови Пресвятої Богородиці 1877 року в селі Лопушанка на Турківщині та багато інших проектів.

Зустрічі із керівництвом міністерств, області, численні депутатські запити дають свої результати. Справи вдалося зрушити з «мертвої точки».

За результатами моїх депутатських звернень порушено 37 кримінальних проваджень. Сьогодні правоохоронцями розслідуються злочини, пов’язані із зловживанням владою або службовим становищем посадовими особами, привласненням державного чи комунального майна, незаконною вирубкою лісу, ухиленням від сплати податків, грубими порушеннями трудового законодавства. І це лише кілька прикладів.

Попри унікальність нашої країни, а саме: географічне розташування, надзвичайну природу, велику кількість туристичних та історичних об’єктів, працьовитий народ – проблем у нас дуже багато. Найперше, не витримує жодної критики інфраструктура. Почасти просто немає сполучення між населеними пунктами (багато доріг можна назвати хіба-що напрямками), відсутні необхідні соціальні об’єкти (школи, садочки, амбулаторії тощо), проблема безробіття.

Звичайно комусь одному не під силу вирішити усі складні питання. Та й будьмо відвертими, за рік-два усіх негараздів не побороти. Потрібна злагоджена робота влади, починаючи з Києва, закінчуючи селом. Саме цим питанням присвячую левову частку свого робочого часу. Вважаю, що чиновникам потрібно заручатися підтримкою людей, узгоджувати плани та пояснювати свої дії. Дива не буде, необхідна щоденна наполеглива праця!

Кажуть: «Один у полі не воїн». Я абсолютно з цим не погоджуюсь. Саме цей один воїн може об’єднати навколо себе команду однодумців, а кожен з них долучити своїх друзів, колег до результативної роботи. Переконана, тільки разом ми можемо продуктивно працювати і отримувати результати. Конфуцій казав: «Краще запалити одну свічку, ніж проклинати темряву». Тому, закликаю усіх нас кожною своєю справою нести світло на терени України.

Вчора

Сторінки:
Нагору