БЕР
П'ятниця
29
17:16

​Арсеній Пушкаренко: Чуднівська лікарня має бути опорною

Арсеній Пушкаренко та Тетяна Циба передали лікарні 300 сертифікованих захисних медичних костюмів

Зі станом справ у Чуднівській лікарні ознайомилися під час робочого візиту народні депутати України від «Слуги Народу» Арсеній Пушкаренко та Тетяна Циба. Разом із головним лікарем – депутатом обласної ради від партії «Слуга Народу» Ігорем Лукашенко розбиралися як покращити сферу медичного забезпечення регіону.


Люди повинні мати доступ до якісних медичних послуг не залежно від того, де вони проживають. Доступна медицина для кожного – це один з пріоритетів Президента Володимира Зеленського.

Арсеній Пушкаренко: Люди повинні мати доступ до якісних медичних послуг не залежно від того, де вони проживають


«За дорученням Президента на всіх рівнях триває перезавантаження медичної системи. Медичні послуги стають ближче до людей, підвищується їх якість. Разом із відкриттям нових та оновленням амбулаторій, ремонтами та будівництвами лікарень, на краще змінюється ставлення до хворих з боку медичного персоналу. Україна наближається до сучасних медичних стандартів» - підкреслює народний депутат Арсеній Пушкаренко.


Для жителів колишніх Чуднівського, Любарського та Романівського районів Житомирщини Чуднівська лікарня – чи не єдине місце, де можна отримати фахову якісну та багатопрофільну медичну допомогу: хірургічну, акушерську та терапевтичну.


У тому, що лікарня живе та розвивається величезна заслуга саме головного лікаря – Ігоря Лукашенка, який працює тут з 1998 року, і очолює заклад вже 7 років.


Він розповідає, що лікарня складається з 7 відділень, в яких працюють 356 працівників. «У нас добре підготовлений колектив, особливо хірургічний, маємо все обладнання. Внесли аванс та очікуємо встановлення комп’ютерного томографа. Серед лікарень «районного рівня» наша єдина в області, яка має таке обладнання», - пишається він. Також в лікарні діють дві кисневі станції для виробітки кисню для хворих на COVID-19 та потужна рентгенологічна служба. Гордість колективу – єдина в регіоні бактеріологічна лабораторія.


Проте, через прорахунки минулої влади під час планування госпітальних округів, Чуднівська лікарня так і не отримала статус опорної. Хоча має для цього все необхідне: фахівців, повний комплект обладнання, логістичні передумови.


«Лікарня знаходиться на перехресті всіх шляхів. Навіть сама лікарня знаходиться біля автобусної зупинки. Всі потоки йдуть через нас, і людям не потрібно їхати ще кудись», - описує ситуацію головний лікар.


Той факт, що Чуднівська лікарня не має статусу опорної значно звужує медичну потужність закладу. Якщо ситуація зміниться, буде краща наповнюваність лікарні, на потреби пацієнтів буде виділятися більше коштів, і з’явиться більше можливостей для надання медичних послуг.

Чуднівська лікарня має все необхідне, щоб стати опорною


Проте, звернення щодо надання Чуднівській лікарні статусу опорної поки що залишаються без відповіді. Тому у ситуацію вирішили втрутитися народні депутати України від «Слуги Народу». Вони пообіцяли, що будуть ініціювати надання Чуднівській лікарні статусу опорної, щоб кілька громад мали можливість отримати комплексну медичну допомогу, не долаючи відстань у пів області.


«Окремо хочу подякувати головному лікареві Ігорю Лукашенку. Він – приклад того, як принципова та фахова позиція керівника може створити чудовий колектив, забезпечити йому гідні умови праці, а також організувати надання якісних медичних послуг громадам області», - підкреслив народний депутат від «Слуги Народу» Арсеній Пушкаренко.

Розвиток Чуднівської лікарні - заслуга головного лікаря Ігоря Лукашенка


Також під час відвідання лікарні, народні депутати України від «Слуги Народу» Арсеній Пушкаренко та Тетяна Циба нардепи передали колективу лікарні 300 сертифікованих захисних медичних костюмів Новоград-Волинської фабрики «Леся».


Нагадаємо, що в рамках програми президента «Велике будівництво» у житомирській області вже введено в експлуатацію та діють 10 медичних амбулаторій нового типу. Додатково в області планують побудувати в цьому році ще 15 сучасних амбулаторій.


В планах на 2021 рік відкриття 7 нових сучасних приймальних відділень.

Сторінки:
Нагору