БЕР
Вівторок
19
07:59

​Арсеній Пушкаренко ознайомив Послів європейських держав із безпековою ситуацією на кордоні Житомирщини з Білоруссю

Народні депутати від партії «Слуга Народу» Тетяна Грищенко, Тетяна Циба, Артем Кунаєв, Максим Перебийніс і Герой України Ігор Герасименко разом із Послами Іспанії та Естонії в Україні відвідали північ Житомирщини для перевірки оперативної ситуації в регіоні. Зокрема, вони побували на пункті пропуску «Виступовичі» на кордоні з Білоруссю. Також ознайомилися з ситуацією безпосередньо на державному кордоні.

Під час наради з безпекових питань у прикордонному Овручі народний депутат, голова Житомирської обласної організації партії «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко підтвердив, що ситуація залишається стабільною та контрольованою. Це досягається завдяки чіткій взаємодії всіх профільних служб, прикордонників, силовиків, територіальної оборони та місцевої влади.




«Ми повністю готові. Всі знаходяться на місцях і на постійному зв’язку. Сценарії, що робити в разі виникнення надзвичайної ситуації, повністю відпрацьовані», – повідомив нардеп.


У свою чергу Посли засвідчили підтримку Україні.


Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Каймо Кууск розповів, що нині Естонія, як ніхто інший, розуміє Україну. Адже в історії його держави був момент, коли країна залишилася сам на сам із агресором і втратила незалежність.



«Коли Естонія повернула незалежність, відтоді в нас є один важливий принцип – ніколи не бути самим. І йдеться не лише про Естонію. Ми так само не залишаємо сам на сам демократичні країни, які борються з агресією. Тому Естонія з Україною», – заявив він.


Водночас Посол Іспанії в Україні пані Сильвія Хосефіна Кортес Мартін висловила щире захоплення бойовим духом і завзяттям українців, обіцянкою захищати демократію та свою державу.


«Ми розуміємо, що це наступ не тільки на вашу країну, а й на інші країни Європи та на НАТО. Ми підтримуємо Україну через НАТО. Я тут, наше посольство тут, посольство Естонії тут, інші посольства європейських країн перебувають тут, в Україні. Ми з вами і нікуди не зникнемо», – наголосила вона.


Наразі продовжується формування підрозділів територіальної оборони. Сьогодні одним із пріоритетних завдань є допомога з організаційно-матеріальним забезпеченням підрозділів тероборони, що розгортаються.


Наприклад, саме завдяки ініціативі партії «Слуга Народу» скликаються позачергові сесії місцевих рад. Станом на 20 лютого, тільки в Житомирській області з місцевих бюджетів на потреби територіальної оборони регіону додатково виділено майже 6 мільйонів гривень.



Вчора

Сторінки:
Нагору