БЕР
Вівторок
19
12:49

​Головне прагнути і вірити: «Порядок буде!»

У розпал кампанії з виборів до місцевих рад усіх рівнів лунає багато різних думок, коментарів, зауважень та пропозицій. Доходить навіть до дискусій і словесних перепалок. Як правило, всі вони носять давно відомий вислів чи лозунг відверто анархічного змісту.

Звучать вони по різному, але найчастіше можна почути, що всі депутати, м’яко кажучи, є негідниками і «рвуться до корита». Дехто для підсилення своєї аргументації називає «корито» золотим, але причин чи ознак позолоти у депутатській діяльності чи роботі ніхто не називає.


Насправді мова йде про елементарне небажання виборця розрізняти політичні сили, які насправді мають різнобічне ідеологічне забарвлення. Адже партій багато і це – правда, але всі вони мають своє «обличчя», свої програми і свої лозунги. Наприклад, політична партія «СИЛА І ЧЕСТЬ» на нинішніх виборах до місцевих рад Житомирщини обрала дуже зрозумілий і однозначно актуальний лозунг «ПОРЯДОК БУДЕ!». Йдеться про порядок у всьому, починаючи від села і до столиці нашої держави. Кандидатами від партії «СИЛА І ЧЕСТЬ» найчастіше стають люди, які розуміються на причинах більшості негараздів нашого щоденного життя. Адже ні для кого не є секретом, що будь-хто, не маючи життєвого, а, тим паче виробничо-господарського досвіду, не знаючи хоча б «азів» законодавства у сфері місцевого самоврядування, не зможе бути чи стати справжнім депутатом. Тобто, «ПОРЯДОК БУДЕ!» лише у випадку, коли до влади прийдуть люди зі знанням і досвідом, з освітою і обов’язково – із завзяттям та ентузіазмом навести порядок у власній хаті, на власній вулиці і у своїй громаді. Тим паче, сьогодні передумов, можливостей та потенціалу для наведення цивілізованого порядку у кожній територіальній громаді значно додалося. Але скористатися такими можливостями зможуть лише тямущі, авторитетні серед людей, освічені та фахово підготовлені особистості.


Принципи та правила консервативної демократії, які сповідує партія «СИЛА І ЧЕСТЬ», передбачають багато давно відомих і вже навіть забутих речей, які варто негайно відроджувати, осучаснювати і вдосконалювати. Адже хто не розуміє, що порядку на селі не буде, якщо новообране керівництво сільської (селищної) об’єднаної територіальної громади (ОТГ) не розуміється хоча б у елементарних поняттях та вимогах земельного законодавства? Теж саме стосується і створення робочих місць на селі. Можна як завгодно довго розповідати про необхідність залучення інвестицій в українську економіку, але ж коли то вони надійдуть до села? Потрібні знання і хоча б елементарні уявлення, яким чином можна створити за короткий термін десяток-другий робочих місць у тій чи іншій ОТГ. І тут, звісно ж, не йдеться про освоєння лісорозробок чи встановлення пилорам для переробки деревини. На жаль, на Поліссі і, у тому числі, у багатьох районах Житомирщини різати вже нічого!


Партія «СИЛА І ЧЕСТЬ» , обстоюючи шану та повагу до людей старшого покоління, одразу шукає і знаходить відповідні форми роботи для реальної підтримки соціально вразливих людей. Йдеться про створення обслуговуючих кооперативів на селі. В Україні вже давно відомі конкретні моделі створення таких кооперативів чи комунальних підприємств у межах однієї громади. Штат працівників у подібному підприємстві невеликий – в середньому до 12-15 осіб, які будуть зайняті наданням конкретних робіт та послуг (у тому числі й платних) для населення, яке сьогодні опинилося наодинці із безліччю турбот, клопотів та проблем суто побутового і повсякденного характеру. Тут йдеться про порядок, якого поки що немає! Але порядок буде, коли до влади прийдуть сильні люди, які знають ціну даного людям слова чи проголошеної обіцянки. Це – люди честі! Можливо, їх не так багато, як би нам хотілося, але вони є. Їх важливо розпізнати, з їх біографією, життєвим шляхом треба обов’язково познайомитися і з такими людьми виборці мають зустрічатися. Сьогодні і зараз! Аби зрозуміти, що за людина йде у депутати. Аби не обирати, як то кажуть, кота у мішку.


Ще одна деталь, про яку варто пам’ятати і нагадувати нашим людям. Про потребу йти на вибори і готуватися до такого походу. Партія «СИЛА І ЧЕСТЬ» не втомлюється нагадувати полісянам, що свою, місцеву владу вони зможуть обрати лише разом і за участі якомога більшої кількості виборців. Аргумент на зразок «мені однаково хто» чи «від мого голосу нічого не зміниться» глибоко помилковий. Він звільняє дорогу пройдисвітам і шахраям і полегшує можливість для зловживань. І навпаки – масовий похід людей на вибори до місцевих рад – запорука встановлення та наведення порядку. Адже головне зараз – прагнути і вірити: ПОРЯДОК БУДЕ!


Віктор Першко

Вчора

Сторінки:
Нагору