КВІ
Четвер
25
04:24

​Людмила Зубко нагадала Сухомлину про дебати: Я запропонувала чесну дискусію про стратегію міста на наступні п’ять років

Людмила Зубко, яка є кандидаткою на посаду міського голови Житомира від партії «Європейська Солідарність», переконана, що небажання йти на дебати й відмовчування зі сторони діючого мера Сергія Сухомлина – це або приховування правди, або страх втратити рейтинг під час відкритої розмови. До того ж неучасть в дебатах «віддає чимось радянсько-номенклатурним».

Про це вона написала у своєму блозі на Lb.ua щодо дебатів з чинним міським головою Сергієм Сухомлиним, якого тиждень тому викликала на відверту розмову у прямому ефірі.


«Я викликала на дебати мого головного опонента, діючого міського голову Житомира Сергія Сухомлина, і запропонувала дебатувати у прямому ефірі нашого місцевого телеканалу СК1 23 жовтня. Я запропонувала чесну дискусію про стратегію міста на наступні п’ять років, про те, як зробити Житомир успішним містом для людей, про пріоритети, про відповідальність новообраної влади. І в мене є стратегія для Житомира – Маніфест успішного міста для людей, із зрозумілими чіткими правилами. Ось про що потрібно говорити! А не просто вихвалятись вже збудованими у місті об’єктами, які до речі, стали можливі лише завдяки фінансовій децентралізації та командній роботі трьох гілок влади - президента, уряду і парламенту», - пише Зубко.


Вона також пояснила важливість дебатів для себе та усіх житомирян: «Для мене було принципово, щоб вся моя кампанія будувалась на прозорих, демократичних і європейських інструментах. Тим більше зараз, коли місцеві вибори стали чи не найважливіші за парламентські, і всі, хто балотуються, мають довести, що місцеве самоврядування в Україні, побудоване в умовах децентралізації, – це про абсолютно нову демократичну і європейську якість управління».


Вона переконана, що житомиряни мають почути цю відверту дискусію про своє майбутнє та остаточно визначитись із вибором. «Вважаю, якщо ти позиціонуєшся як управлінець та політик європейського ґатунку, якщо прагнеш до демократичних європейських стандартів, то ти зобов’язаний дати виборцям такий інструмент визначення», - наголосила Зубко.


Хоча де-юре дебати не є обов'язковими для місцевих виборів виборів, де-факто вони вже давно проявом демократії у більшості країн світу. За підтримки фракції «Європейської Солідарності» у Верховній Раді Людмила Зубко пообіцяла підготувати законопроєкт про внесення змін до Виборчого кодексу щодо обов’язковості проведення передвиборчих дебатів на місцевому рівні.


«Людям не вистачає чесності і відкритості від влади і політиків! Житомирянам не вистачає чесності і відкритості! Впевнена, шлях чесності і відкритості п’яти наступних років роботи місцевої влади починається саме з публічних дебатів між кандидатами! Тож ще раз. Чекаю Сергія Сухомлина 23 жовтня на телеканал СК1», - вчергове звернулася до Сергія Сухомлина Людмила Зубко.


Модераторкою дебатів погодилася стати відома телеведуча Лариса Губіна.

Вчора

Сторінки:
Нагору