КВІ
Четвер
25
14:20

​«Ми завжди на крок попереду влади». Людмила Зубко дала старт облаштуванню «Безпечної школи»

У Житомирі продовжує відпрацьовуватись зразковий стандарт інфекційної безпеки для навчальних закладів в умовах пандемії. У рамках проєкту «Альтернатива є – безпечна школа», який ініціювала підприємиця, засновниця громадської організації «Житомир, зроби голосніше» Людмила Зубко, у школі «Сяйво» розпочалося встановлення обладнання для захисту дітей та вчителів від інфекційних захворювань.

Ця школа стала базовою для того, щоб буквально по дрібницях показати, як необхідно змінити навчальний простір у нових умовах. Ще у липні фахівцями Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) було проведено ретельний аудит стану протиепідемічної безпеки, на підставі якого було розроблено ретельні рекомендації про поліпшення протиепідемічних умов навчання.


Установка обладнання стала наступним етапом проєкту. Серед обладнання, яке було встановлено, - ультразвукові зволожувачі, диспенсери для дезінфекції рук, автоматичні сушарки, вимірювачі мікроклімату, ліктьові змішувачі, безконтактні термометри, термогігрометри тощо.

«Ми завжди на крок попереду влади: і тоді, коли розробили протоколи для бізнесу, і зараз, коли впроваджуємо протоколи безпечного навчання для шкіл. Команда проєкту «Альтернатива є – безпечна школа» не чекає, а діє! З 1 вересня учні та педагоги побачать у своїй школі багато речей, які раніше для них були незвичними. Діти мають вчитися у школах, а навчання там має бути безпечним», - зазначила Людмила Зубко.


Перевірка школи «Сяйво» надала можливість розробити також універсальний чеклист, яким можуть скористатися вчителі та батьки інших шкіл міста для перевірки готовності їхньої школи для безпечного початку навчального року.


Чеклист розміщено на сайті Людмили Зубко. Його треба заповнити та надіслати на електронну адресу bezpechnashkola.zhytomyr@gmail.com, вказавши у листі назву та номер школи. Це перший крок для того, щоб приєднатися до проєкту. На основі заповненого чеклиста експерти нададуть фахові рекомендації про те, що слід зробити у кожній конкретній школі для захисту від інфекцій.

Людмила Зубко закликає приєднатися до проєкту й інші школи міста. Найближчим часом буде оприлюднено протоколи для безпечного функціонування навчальних закладів в умовах пандемії.


Як раніше повідомлялося, проєкт Людмили Зубко «Альтернатива є – безпечна школа» стартував у Житомирі 21 липня. Його мета – надати можливість дітям своєчасно піти в школу, забезпечивши для цього максимальний рівень безпеки як для учнів, так і для вчителів.

Вчора

Сторінки:
Нагору