БЕР
Вівторок
19
09:57

​На Житомирщині з 3 березня діятиме червоний рівень епідемічної небезпеки. Рішення Державної комісії з ТЕБ та НС

З 00 години 00 хвилин 03 березня 2021 р. на території Житомирської області діятиме червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 01 березня.

За словами заступника Міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, підставою прийняття даного рішення є погіршення епідемічної ситуації в регіоні.


«У Житомирській області зафіксовано уже впродовж трьох днів зростання індикаторів, які встановлені постановою Кабінету Міністрів. Зокрема, рівень госпіталізації перевищує показник у 60 осіб на 100 тисяч населення та коефіцієнт виявлення інфікування перевищує цільовий показник у 20%. Тому у нас є всі підстави у даній області встановити червоний рівень епідемічної небезпеки», – підкреслив Віктор Ляшко і додав, що за останній тиждень кількість госпіталізованих до ковідних лікарень регіону зросла на 61%.


Разом з тим головний державний санітарний лікар проінформував, що проводиться робота з регіонами, де спостерігається зростання рівня захворюваності, щодо контролю ситуації та з метою запобігти погіршенню епідемічної ситуації.


Своєю чергою голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко підтримав рішення Комісії. При цьому він запевнив: «Ситуація в області контрольована, у нас достатньо ліжок, достатньо кисню».


Таким чином, за результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС вирішено встановити з 00 години 00 хвилин 3 березня 2021 р. червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Житомирської області.


Відповідно до постанови № 104 від 17 лютого 2021 р. будуть застосовані обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для зазначеного рівня епідемічної небезпеки.


Крім того, голові Житомирської облдержадміністрації доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів.

Вчора

Сторінки:
Нагору