БЕР
Вівторок
19
04:05

​На Житомирщині затримали інспектора-еколога під час одержання 1 тис дол

У понеділок, 3 серпня 2020 року, за процесуального керівництва прокуратури Житомирської області слідчими Територіального управління ДБР у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу УСБУ в області викрито під час одержання неправомірної вигоди працівника Державної екологічної інспекції Поліського округу.

Так, державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Держекоінспекції вимагав та одержав 1000 доларів США від представника колективного сільськогосподарського підприємства одного з районів.


За таку суму він пообіцяв не зазначати в офіційних документах виявлені перевіркою порушення вимог екологічного законодавства під час користування водними ресурсами зі свердловини та не складати протоколу про адміністративне правопорушення.

Наразі неправомірну вигоду вилучено, фігурант справи затриманий у порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо повідомлення про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.


Досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 КК України проводить Територіальне управління ДБР у місті Хмельницькому. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Житомирської області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вчора

Сторінки:
Нагору