БЕР
П'ятниця
29
15:51

​Наталія Остапченко: Сьогодні у медичних закладах Житомирської області киснем забезпечено 77% ліжок від загальної кількості

Про це йшлося сьогодні, 04 січня, на щотижневому підсумковому брифінгу Житомирської ОДА щодо ситуації з коронавірусом у Житомирській області за участю першої заступниці голови ОДА Наталії Остапченко та директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Миколи Суслика.

“Сьогодні кількість хворих, які знаходяться на кисневій підтримці, становить 411 осіб та 22 – під апаратами ШВЛ. Загалом кількість ліжок у медичних закладах Житомирської області із забезпеченням киснем становить 77%“, – зазначила Наталія Остапченко.


Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Микола Суслик додав, що кількість викликів екстренної медичної допомоги зменшується, проте показник захворюваності на 100 тисяч населення вищий від середнього по Україні та становить 299 осіб.


“Станом на 04 січня пацієнтами зайнято 5 частину ліжок від загальної кількості з кисневим забезпеченням. Крім цього, щодоби фіксується в середньому 80-90 викликів екстренної медичної допомоги, серед яких 30-50 пацієнтів госпіталізується”, — розповів Микола Суслик.


Станом на 04 січня за даними Комунального некомерційного підприємства “Обласний центр громадського здоров’я” Житомирської обласної ради у лікарнях, які внесені до переліку закладів охорони здоров’я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, з 2525 ліжок забезпечено киснем 1944. У лікарнях резерву з 161 ліжка, визначеного для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, забезпечено киснем 112 ліжок.

Сторінки:
Нагору