БЕР
Вівторок
19
04:11

​Ще 1300 дітей Житомира зможуть вчитися у безпечних умовах завдяки ініціативі Людмили Зубко

Ще один навчальний заклад Житомира став учасником проєкту «Альтернатива є – безпечна школа», який був започаткований у липні підприємицею, засновницею ГО «Житомир, зроби голосніше» Людмилою Зубко. до проєкту приєдналася Недільна школа при Свято-Михайлівському кафедральному соборі. Там уже відбувся фаховий аудит кожного приміщення. У школі вчиться близько 1 300 учнів і працює майже півсотні викладачів.

«У нас є два виходи: або жити і боротися, або отримати покоління безробітних батьків та неосвічених дітей. Тому для мене дуже важливо, щоб до проєкту долучалося якомога більше шкіл. Сидіти і нічого не робити – це найстрашніше, що може відбуватися в умовах інфекційної загрози», - переконана Людмила Зубко.


Саме тому партнери проєкту – фахівці Національної експертної групи з інфекційного контролю NEGIC на чолі з лікарем-епідеміологом Андрієм Александріним вже провели ретельну перевірку Недільної школи, оцінивши її з точки зору параметрів інфекційної безпеки. Після аналізу зібраних даних школа отримає чіткі професійні поради щодо покращення безпеки учнів та вчителів.


«Ми ставимо перед собою завдання – на 90% знизити інфекційні ризики у школах. У нас є досвід, є команда. І ми готові не тільки теоретично розповідати про правила безпеки, а відпрацьовувати повний комплекс заходів на прикладі конкретних шкіл», - пояснює Людмила Зубко.


Вона закликала інші навчальні заклади Житомира приєднуватися до проєкту «Альтернатива є – безпечна школа». Для цього батьки та вчителі можуть скористатися спеціальною чеклист-анкетою https://zubko.com.ua/safeschool. Заповнивши її, вони отримають професійні рекомендації від епідеміологів.


Найближчим часом Людмила Зубко та її команда проведуть у місті тренінги з інфекційної безпеки для учнів, вчителів та батьків.

Вчора

Сторінки:
Нагору