БЕР
Вівторок
19
08:05

​Схема зниження тарифів від Тимошенко реальна, – експерт

Запропонована лідеркою «Батьківщини» Юлією Тимошенко схема зниження тарифів для населення – цілком реальна для втілення та чітко прорахована. По суті, закон Тимошенко про дешевий газ прописує алгоритм дій, щоб цей газ не йшов «наліво». Про це заявив експерт з енергетики Валентин Землянський.

Він нагадав, що минулого тижня Тимошенко намагалася зібрати всі фракції в парламенті та закликала ухвалити розроблений «Батьківщиною» законопроєкт, який зобов’яже Укргазвидобування продавати газ населенню за адекватними цінами.


«Проста цифра, яка не сподобається «Нафтогазу», Коболєву й Вітренку. Укргазвидобування видобуває 13,5 мільярдів кубічних метрів газу. За даними операторів, минулого року населення спожило 8,2 мільярда. Теплокомуненерго для виробництва тепла, гарячої води треба ще 4,5 мільярди, це з запасом. Разом – 12,7. Тобто все сходиться», – зазначив експерт.


За його словами, законопроєкт Тимошенко також цілком реальний щодо ціни на газ для населення. Про запропоновані владою спекулятивні 6,99 гривень не йдеться й близько.


«Можливо, нам не вистачить газу власного видобутку на покриття потреб бюджетників. Для них можна докупити мільярд кубів за ціною європейського хабу. Але все одно аж ніяк не вийде ні 10, ні 7 гривень. Це буде трохи більше 3 гривень», – переконаний експерт.


Нагадаємо, лідер «Батьківщини» подала законопроєкт №4680, який у разі ухвалення дозволить вирішити тарифну кризу і знизить ціну на газ для людей утричі. У ньому пропонується направити на потреби людей дешевий газ українського видобутку з рентабельністю 30%. Імпортний газ, закачаний у сховища влітку за низькими цінами, пропонується продавати людям за ціною закупки, врахувавши лише витрати на його транспортування й зберігання.

Вчора

Сторінки:
Нагору