КВІ
Субота
20
10:39

​В Житомирській ОДА відбулося засідання робочої групи щодо роботи бізнесу під час карантину

12 листопада в Житомирській ОДА відбулося перше засідання робочої групи щодо функціонування бізнесу під час карантину. Учасники робочої групи обговорили проблемні питання у роботі бізнесу у зв’язку з введенням карантину вихідного дня, ініційованого Міністерством охорони здоров’я України у змінах до постанови від 22.07.2020 № 641.

У засіданні взяли участь голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко, голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, керівники силових структур області, представники структурних підрозділів Житомирської ОДА, підприємці.

Разом із підприємцями робоча група розглянула можливі шляхи вирішення проблемних питань та за результатами обговорення домовилися про те, що завтра представники бізнесу нададуть для оперативного вивчення Житомирській облдержадміністрації та обласній раді свої пропозиції. Після чого вони будуть надіслані до Кабінету Міністрів України для урахування при прийнятті подальших рішень.

«У найкоротший час буде оприлюднено постанову Кабінету Міністрів України щодо локдауну вихідного дня, який передбачає закриття всіх без винятку торгівельних центрів. Як поінформував на вчорашньому засіданні Уряду Міністр охорони здоров’я, такий крок дозволить зменшити кількість захворювань на коронавірусну інфекцію. Добре розумію занепокоєність підприємців через необхідність тимчасового припинення діяльності під час карантину вихідного дня. Але затверджені Урядом протиепідемічні заходи є обов’язковими для виконання на всій території України. Отже, необхідно дочекатися публікації постави Кабміну, де будуть чітко прописані усі вимушені обмеження. Також ми очікуємо детальних роз’яснень Уряду щодо порядку надання компенсацій та допомоги бізнесу з боку держави. В облдержадміністрації створено робочу групу для вирішення питань роботи підприємців під час карантину, яку очолив перший заступник Володимир Федоренко», – зазначив Віталій Бунечко.

Вчора

Сторінки:
Нагору