КВІ
П'ятниця
19
19:10

​Житомиряни дізнаються, на що йдуть їхні податки. Людмила Зубко обіцяє зробити прозорими видатки з бюджету

На сьогодні на утримання апарату міської ради місто витрачає 159 млн гривень. При цьому на капітальні видатки, тобто на лікарні, школи дитсадки, дороги тощо, спрямовується 330 млн грн. До таких витрат, при загальному бюджеті Житомира у розмірі 1,8 млрд гривень, виникає дуже багато запитань.

На цьому наголосила кандидатка у міські голови Житомира Людмила Зубко. Вона заявила, що одним із перших її кроків на посаді мера буде рішення про прозорість бюджету. Про це Зубко сказала 15 жовтня під час зустрічі з колективом «Житомирського картонного комбінату».


«Влада сьогодні звітує про те, що зросли наші бюджети. Але якщо ви зайдете на сайт і подивитеся, куди пішли ці кошти, то ніхто нічого не зрозуміє. Таку інформацію приховують. Я це зміню! Один із перших кроків – зробити прозорими витрати міського бюджету», - сказала кандидатка в мери.


Вона наголосила, що головними платниками податків є малий та середній бізнес. А прозорі видатки є особливо важливими для підтримки місцевих підприємців.

"Адже розуміючи, на що влада витрачає кошти, підприємства можуть розраховувати потужності свого виробництва, планувати участь у тендерах і наповнювати місцевий бюджет", - зазначила Зубко.


Режим максимального сприяння для бізнесу, а також чесні та прозорі правила для підприємців зафіксовані у "Маніфесті успішного міста для людей" – програмному документі Людмили Зубко на виборах міського голови Житомира.


Сторінки:
Нагору