БЕР
Четвер
28
13:46

1000 дерев - за 1 день: Житомир готується до «Zhytomyr City Challenge»

У Житомирі стартує акція «Zhytomyr City Challenge», у рамках якої  буде висаджено 1000 нових дерев. 10 квітня, у #Дереводень,  у місті з’являться  нові ялинки, кримська сосна, липи та горобини, катальпи, клени та граби.

Про це сьогодні розповіла головна архітекторка міста Ольга Бронштейн під час виїзного пресбрифінгу щодо старту зазначеної акції.


Кожен житомирянин може «відчинити двері екомайбутньому нашого міста» - посадити, дерево, передати фото іншим, запустити ланцюжок і тим самим показати власним прикладом, що Житомир – найкомфортніше місто.



ОСББ вже зголосилися долучитися до акції: десятки нових насаджень прикрасять 400 прибудинкових територій. Для них буде проведено певний інструктаж, як садити та яка відстань має бути дотримана між деревами.


«Територія обиралася згідно з планом разом з ландшафтним дизайнером. Адже є певні правила висадження зелених насаджень. Наприклад, від будинків дерево має бути не ближче 5 метрів», - каже Ольга Бронштейн.


1000 саджанців надає КП «Зеленбуд» та лісівники. Планується, спочатку висадити дерева високі, потім – досаджувати молодими, якими забезпечує Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства.


Всі охочі можуть долучитися до акції.


Головні локації – площа Польова, 8 та бульвар Польський. Початок – 10 :00 год.

Вчора

Сторінки:
Нагору