КВІ
Субота
20
12:37

​25 жителів Житомирщини отримають мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу

Житомирський обласний центр зайнятості розглянув 95 бізнес-проєктів для отримання грантів, які жителі Житомирщини подали з 1 по 10 липня 2022 року. Після перевірки, оцінки бізнес-планів та співбесід з учасниками підтримані були 25 проєктів.

Жителі Житомирщини, які першими мають можливість реалізувати власні підприємницькі ідеї за рахунок державних грантів, отримають від 149 до 250 тис. грн на загальну суму понад 5,6 млн грн. Вони зобов’язуються створити 55 нових робочих місць. Серед отримувачів більшість – мають досвід ведення бізнесу. Понад 80% суми грантів отримувачі витратять на придбання необхідного обладнання.


13 з 25 підтриманих бізнес-проєктів передбачають виробничу діяльність: отримувачі грантів виготовлятимуть 3D сувеніри, якісні напівфабрикати, хлібобулочні та текстильні вироби, паперові пакети, вироби з деревини для реклами, навчання чи повсякденного користування, займатимуться отриманням олії з різних масляних культур, вирощуванням птахів й виробництвом продукції з птиці.


Сім майбутніх підприємців захистили бізнес-плани зі створення стоматологічного кабінету, гастробару, флористичного магазину, майстерні з виробництва продукції з конструкційних композитних матеріалів та розширення існуючої керамічної майстерні, відкриття пекарні та магазину продуктів харчування.


П’ять учасників використають гранти для організації надання послуг: перукарського напрямку, з лазерної депіляції, вантажних перевезень, ремонту автотранспорту, квартир і будинків.


Подати заяву на отримання мікрогранту можна до 12 грудня 2022 року.

Вчора

Сторінки:
Нагору