БЕР
П'ятниця
29
08:02

​У Житомирі через карантин змінили формат "Космічного напівмарафону"

У Житомирі через карантинні обмеження змінили формат проведення "Космічного напівмарафону", який відбудеться 27 вересня. Учасники самостійно зможуть обирати маршрут бігу.

Про це під час пресконференції розповіли організатори "Космічного напівмарафону" Максим Кривенко та Ірина Ковальчук. За їх словами, напівмарафон розпочнеться одночасно в Житомирі, Полтаві та Києві. Учасники зможуть самостійно обирати маршрут, місце старту та фінішу. Головне мати з собою смартфон зі встановленим GPS-трекером, за даними з якого будуть обліковувати час та вноситимуть дані до протоколу.


"Кожен спортсмен може долати дистанцію у будь-якому напрямку, головне пробігти заявлену відстань. Кількість учасників зараз недоречно порівнювати із минулими роками, тому що дистанцій було більше, були дитячі забіги, вони в нас були кожного року дуже масовими. Зараз тільки три індивідуальні дисципліни: 5 кілометрів, 10 і 21 кілометр. Загальна кількість учасників на цих дистанціях – близько тисячі", – розповів директор гонки Максим Кривенко.


Начальниця міського управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук каже, що житомиряни, які прийдуть на локацію напівмарафону, зможуть відразу отримати свою медаль:


"І стартувати, і фінішувати можна в себе на локації – це може бути стадіон, поле, ліс, гідропарк, тобто там, де ви любите бігати, але якщо ви житомирянин, то можете одразу прийти на локацію і отримати свою фінішну медаль, тому що всі, хто фінішував, отримають медалі. А вже переможців по абсолютах чи вікових категоріях буде визначено трошки пізніше".

Вчора

Сторінки:
Нагору