БЕР
П'ятниця
29
11:19

​8 серпня на Житомирщині розпочинається сезон полювання

Лісівники просять дотримуватися правил пожежної безпеки. В другу суботу серпня о 16 год. 00 хв. відкривається довгоочікуваний сезон полювання на пернату дичину на території мисливських угідь Житомирщини.

Міненергетики наказом від 25.05.2020 N 339 затвердило Ліміти використання мисливських тварин державного мисливського фонду у сезон полювання 2020/2021 років.


Скільки саме пернатої дичини може добути кожен мисливець - визначається безпосередньо користувачем мисливських угідь у межах норм, встановлених Наказом Міністерства енергетики та захисту довкілля України.


Полювання буде дозволено на качок (крім гоголя, черні білоокої, черні червонодзьобої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крехів (крохалів), нерозня, креха середнього, каменярки, казарки білощокої та червоноволої), лиску, норця великого, куликів (крім кулика-сороки, баранця великого (дупеля), ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, баранця великого), гусок (сіру, білолобу велику, гуменника), на голубів (крім голуба-синяка), перепела.


При проведенні полювання мисливець повинен мати при собі посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання на сезон полювання 2020-2021 років, відстрільну картку, дозвіл на право носіння та зберігання вогнепальної зброї. Якщо ж він має при собі мисливського собаку – то ще й відповідний паспорт на тварину.


Йдучи на полювання, кожен мисливець повинен пам’ятати: аби задоволення від спілкування з природою не затьмарилося жодною неприємністю - потрібно суворо дотримуватись правил безпеки поводження зі зброєю.


При стрільбі кулями мисливець має бути особливо обережним, попередньо впевнитись, що поблизу, в напрямку пострілу немає людей і домашніх тварин. Необхідно завжди враховувати, що неподалік можуть знаходитись люди, що збирають гриби, ягоди, випасають худобу.


Забороняється стріляти “на шум”, по цілі, яку нечітко видно (під час туману, в сутінках, проти сонця та ін.) При полюванні в густому лісі, очереті необхідно бути особливо уважним, дотримуватись взятого напрямку, частіше підтримувати зв’язок з іншими мисливцями.


Не зайвим буде нагадати, що порушення правил полювання без добування дичини тягне за собою адміністративну відповідальність, передбачену ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у вигляді попередження або штрафу від 102 до 1020 грн. А у разі добування дичини з порушенням правил полювання – від 1020 до 2040 грн. штрафу та сплати збитків за кожну добуту тварину чи птаха, у розмірі, передбаченому таксами нарахування збитків. Крім того знаряддя добування та все добуте підлягатиме конфіскації.


Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства застерігає, що в лісах області зберігається висока пожежна небезпека, та звертається до всіх, хто з будь-яких причин перебуватиме в лісових масивах, пам’ятати про обережне поводження з вогнем, аби не спричинити пожежу.

Вчора

Сторінки:
Нагору