КВІ
П'ятниця
19
08:18

​Аби показати дітям роботу служб, які їх захищають, житомирські рятувальники долучилися до заходів Нацполіції з нагоди Дня захисту дітей

1 червня фахівці ДСНС області представили свою професію на своєрідному святі захисту і безпеки, організованому ювенальною превенцією на базі роти поліції особливого призначення ГУ Національної поліції в Житомирській області.

Тут на 10 майданчиках розгорнули свою техніку та зразки озброєння представники правоохоронних структур. Пізнавально-презентаційний захід був влаштований для особливого глядача – це діти учасників АТО, позбавлені батьківського піклування, із дитячих будинків сімейного типу, багатодітних та малозабезпечених родин й просто ті, хто мріє стати захисником.

Учасників свята привітали представники мужніх професій – заступник начальника Управління ДСНС Житомирщини Олег Держанівський та т.в.о. начальника ГУ Нацполіції Артем Лисогор. Вони побажали школярам та дошкільнятам гарних і веселих канікул.


З першої ж хвилини святкового настрою усім, і дорослим і малим, задав повчальний літературно музичний виступ юних вартових правопорядку. А далі на очах у присутніх на майданчиках миттєво почали змінювати одна за одною видовищні події - показовий виступ кінологів та їхніх «чотирилапих вихованців», натренованих на пошук вибухівки; затримання озброєних злочинців, які ще й відстрілювалися; пошук службовою собакою за запахом власників взуття - його дітвора залюбки погодилися віддати меншим браттям заради експерименту.

А ще дивувала малечу робота вибухотехніків зі знешкодження небезпечного пакунку та вогнеборців, які продемонстрували свої професійні вміння у гасінні пожежі. Ще дітвора змогла відчути себе у ролі піротехніка, снайпера, пожежного та освіжитись під дощем із пожежних стволів і поласувати морозивом. Все це створило святковий настрій для сімей з дітьми, викликало бурю непідробних дитячих емоцій, захоплення та селфі на згадку.


Вчора

Сторінки:
Нагору