БЕР
П'ятниця
29
12:18

​Як грабують житомирян у публічних місцях

Правоохоронці попереджають, що неуважністю та необачністю людей у магазинах, кафе, барах, на літніх майданчиках і під час відпочинку на берегах водоймищ, на жаль, вдало користуються злодії. А відтак поліція застерігає громадян від прикрих неприємностей і закликає повсякчас слідкуйте за своїми речами і не залишати їх без нагляду.

8 травня до Ємільчинського відділення поліції звернулася жителька райцентру із повідомлення про крадіжку. Жінка розповіла, що за час її перебування в одній із організацій хтось витягнув з її сумочки вартісний мобільний телефон, скориставшись неуважністю її власниці. Сума збитку склала майже 6 тисяч гривень.


39-річна жителька м. Коростеня 9 травня заявила до місцевого відділу поліції про крадіжку її сумочки. Напередодні увечері жінка відпочивала у місцевому барі і на якийсь час залишила свої речі без нагляду на стільці за столиком. Цим, вочевидь, і скористався якийсь спритник, викравши разом із сумочкою особисті документи заявниці, банківську картку та понад 3 тисяч гривень.


Хвилинна неуважність коштувала тисячі гривень 29-річній звягельчанці, яка цими днями залишила біля каси супермаркету свій гаманець. Поки жінка складала покупки, хтось непомітно поцупив її річ разом із грошима. Про це у розпачі покупець і повідомила правоохоронцям.


За всіма вказаними фактами нині розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) ККУ. У рамках досудових розслідувань поліцейські вживають заходів щодо розкриття крадіжок та встановлення причетних до їх вчинення осіб.


Водночас правоохоронці звертаються до жителів Житомирщини, закликаючи усіх до уважності та обачності. Шановні громадяни, якщо ви знаходитесь на відпочинку – чи то на березі водоймищ, чи у розважальних закладах – або в іншому публічному місці, слідкуйте повсякчас за власними речами. Не залишайте цінні предмети та гроші без нагляду навіть на хвилину. Не кладіть мобільні телефони у зовнішні кишені одягу, особливо до штанів. Звертайте увагу, аби замки на ваших сумочках завжди були закриті. Пам’ятайте, що злочин можливо попередити власними силами

Вчора

Сторінки:
Нагору