КВІ
Середа
24
15:57

​Як на Житомирщині 14-річну дівчину везли до швидкої кіньми. ВІДЕО

14 лютого з села Зелениця до Ємільчинської районної лікарні, у зв'язку із сніговими заметами, медики, рятувальники та місцеві жителі перевозили 14-річну дівчину трьома транспортними засобами: кіньми, пожежною автоцистерною та машиною швидкої.

Про це Суспільному розповіла пресофіцерка управління ДСНС області Ірина Романюк. За її словами, машина швидкої допомоги, яка їхала на виклик, застрягла в снігових заметах:


"14 лютого об 11:35 рятувальники отримали повідомлення від Національної поліції про те, що в районі с. Хотиж Барашівської територіальної громади у снігових заметах застрягла швидка, яка їхала на виклик до 14-річної пацієнтки у село Зелениця. По прибуттю до місця, де вимушено зупинилась швидка, рятувальники забрали лікаря в пожежний автомобіль та продовжили рух, але за декілька сотень метрів стало зрозуміло, що спецавтомобіль теж не зможе далі їхати до села через сильні перемети та ущільнений сніговий покрив".


Далі лікар з командиром відділення рятувальників пішли до хворої пішки. Ірина Романюк каже, що дівчина потребувала госпіталізації:


"Місцеві жителі організували гужову повозку та у супроводі фахівця кіньми доставили хвору до пожежної автоцистерни. Вже далі пацієнтку рятувальники транспортували на спецтехніці, а потім на ношах до автомобіля швидкої допомоги, який вивільнили зі снігового замету. По тому медики змогли самостійно продовжити рух до медичного закладу. І, відповідно, дівчину доставили до лікарні".


Директорка Ємельчинської районної лікарні Наталія Брановицька каже, що дівчина потрапила до лікарні в невідкладному стані:


"14 лютого о 15:40 до нас поступила дитина 2006 року народження. Нами надавалася невідкладна допомога. Але сьогодні, завдячуючи старанням усіх, стан дитини задовільний. Дівчина отримує лікування, загроз життю дитини немає".

Вчора

Сторінки:
Нагору