БЕР
Четвер
28
21:39

​Як на Житомирщині депутатам землю виділяли

Прокуратура попередила незаконність відведення депутатам у власність земельних ділянок – неправомірне рішення сесії скасовано у судовому порядку

За позовами Новоград-Волинської місцевої прокуратури судом визнано незаконними та скасовано рішення сесій селищної ради Романівського району щодо надання двом місцевим жителям – депутатам цієї ради - дозволів на виготовлення проектів землеустрою для відведення у власність земельних ділянок (площею 0,25 та 0,14 га).


Установлено, що ці депутати, не повідомивши депутатський корпус про наявний у них конфлікт інтересів, проголосували на сесіях селищної ради за прийняття позитивних рішень щодо виділення собі земельних ділянок.


Такими діями депутати, а саме, голова селянського фермерського господарства та директорка комунальної установи з надання соціальних послуг порушили вимоги ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції».


Судом обох визнано винними у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП та до кожного застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу на суму 3400 грн.


З метою захисту інтересів територіальної громади та скасування неправомірних рішень сесій селищної ради, прокуратурою пред’явлено позови, які Романівським районним судом задоволено у повному обсязі.

Сторінки:
Нагору