БЕР
Четвер
28
11:56

​Як на Житомирщині п’яний водій намагався підкупити поліцейських. ВІДЕО

У Бердичеві водій-порушник намагався відкупитися від поліцейських за нетверезе кермування

Житель Гришковецької громади запропонував поліцейським гроші, аби уникнути відповідальності за адміністративне правопорушення. Факт спроби підкупу правоохоронців був задокументований. Нині розпочате кримінальне провадження.


12 травня увечері інспектори сектору реагування Бердичівського районного відділу під час патрулювання на одній з вулиць міста звернули увагу на автомобіль «Рeugeot Boxer», в якого під час руху відкрилися дверцята багажного відділення. Щоб поінформувати водія про це та тим самим уникнути створення ним аварійної ситуації, поліцейські зупинили його.


Але у ході спілкування із 32-річним керманичем інспектори помітили у чоловіка характерні ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували йому пройти відповідне освідування. Він відмовився.


За таких обставин поліцейські склали матеріали про адміністративне правопорушення за ст. 130 (Керування транспортними засобами … особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…) Під час оформлення документів чоловік, щоб уникнути відповідальності, запропонував правоохоронцям 1000 гривень.


Відтак факт пропозиції хабаря був задокументований слідчо-оперативною групою поліції, яка прибула на місце події.


Попередня правова кваліфікація – ч.1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні дії караються від штрафу до обмеження або позбавлення волі терміном від 2 до 4 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору