КВІ
П'ятниця
26
01:01

​Як під Житомиром намагалися підкупити поліцейських

У Житомирському районі водій-порушник намагався відкупитись від поліцейських

Житель одного з сіл Станишівської територіальної громади запропонував поліцейським гроші, аби уникнути відповідальності за кермування транспортним засобом без відповідних документів. Факт спроби підкупу правоохоронців був задокументований. Нині розпочате кримінальне провадження.


22 березня інспектори сектору реагування Житомирського районного управління поліції під час патрулювання в одному з сіл Станишівської територіальної громади зупинили автомобіль «ВАЗ-2121», водій якого знехтував правилами користування ременями безпеки.


Під час спілкування з водієм, 25-річним місцевим жителем, поліцейські встановили, що чоловік кермував транспортним засобом, не маючи при собі посвідчення водія. Він зізнався, що у нього взагалі немає такого документа.

За таких обставин поліцейські склали матеріали про адміністративне правопорушення за ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом) КУпАП та ч. 5 ст. 121 (Порушення правил користування ременями безпеки) КУпАП. Під час їх оформлення чоловік, аби уникнути відповідальності, запропонував правоохоронцям винагороду у сумі 500 гривень.


Відтак факт пропозиції хабаря був задокументований слідчо-оперативною групою відділу поліції №1 Житомирського районного управління, яка прибула на місце події. Попередня правова кваліфікація – ч.1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.


За чинним законодавством подібні дії караються від штрафу до обмеження або позбавлення волі терміном від 2 до 4 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору