БЕР
Вівторок
19
06:38

​Як проходить реконструкція обласного онкологічного диспансеру. ФОТО

Житомирська область є найбільш постраждалою від аварії на ЧАЕС, тому рівень захворюваності на злоякісні новоутворення в регіоні мають найбільший показник по Україні. Щороку в області близько 4000 нових хворих діагностується з цим страшним діагнозом.

КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради -єдиний спеціалізований заклад в області, який проводить обстеження та лікування хворих на злоякісні новоутворення. Наразі в обласному онкодиспансері госпіталізовано близько 7 тисяч пацієнтів.

З огляду на те, що з роками потужність диспансеру збільшилася у два рази, нагальною стала потреба у розширенні приміщення. Це стало можливим завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», у рамках якої здійснюється реконструкція з прибудовою Житомирського обласного онкологічного диспансеру.


Як повідомляє Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА, у 2021 році за кошти обласного бюджету розпочато будівельні роботи з прибудови до головного корпусу двоповерхового поліклінічного відділення вартістю 83,4 млн грн. У даний проєкт включено також ремонт внутрішніх приміщень.


Крім того, у 2018 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку було розпочато реалізацію проєкту з комплексної термосанації будівлі головного корпусу онкодиспансеру загальною кошторисною вартістю 10,6 млн грн.


Із метою забезпечення комплексного підходу до реконструкції онкодиспансеру зведено витрати по обом проєктам для фінансування об’єкту в рамках одного проєкту загальною кошторисною вартістю 94,0 млн грн, який планується повністю завершити до кінця поточного року.

Вчора

Сторінки:
Нагору