КВІ
Четвер
18
05:03

Аудитори провели аудит державного підприємства «Олевське лісове господарство»

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області провели державний фінансовий аудит діяльності державного підприємства «Олевське лісове господарство» за період з 01.01.2016 по 30.04.2019. За результатами аудиту виявлено втрат доходів, упущених вигод та непродуктивних витрат на суму понад 7,2 млн грн. Підприємство належить до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України, створене з метою ведення лісового господарства, охорони , захисту, раціонального використання та відтворення лісів.

Аудиторське дослідження виявило низку проблем, які стримують розвиток підприємства, негативно впливають на повноту отримання доходів та обґрунтованість здійснених витрат.


Установлені факти незаконних і самовільних рубок дерев, що призвели до заподіяння шкоди лісу на загальну суму понад 5,5 млн грн, свідчать про неналежний контроль за збереженням та ефективним використанням лісових ресурсів.


Через проведену безоплатну передачу лісопродукції на баланс чотирьох державних підприємств упущено вигод коштів на суму майже 1,4 млн грн.


Підприємство здійснило понад 0,2 млн грн непродуктивних витрат на сплату штрафів за порушення податкового законодавства, судового збору та відшкодування зарплати працівнику за час вимушених прогулів.


Поряд з цим посадові особи підприємства не забезпечили реалізацію права нарахування штрафних санкцій за несвоєчасне виконання договірних зобов’язань та неналежне проведення претензійно-позовної роботи щодо їх стягнення, через що було упущено вигод на суму 94 тис. грн.


Завищення витрат при відображенні операцій за даними бухгалтерського обліку щодо безоплатної передачі лісопродукції спричинило упущені вигоди на суму понад 62 тис. грн.


За результатами проведеного аудиту керівництву Підприємства надано низку пропозицій для поліпшення ефективності управління коштами і майном Підприємства та покращання фінансових результатів діяльності, приведення у відповідність до вимог чинного законодавства його обліку та звітності.


Нагадаємо, що житомирські аудитори виявили фінансових порушень на суму понад 286 тис. грн у Відділі освіти Баранівської міської ради.

Вчора

Сторінки:
Нагору