БЕР
Четвер
28
10:24

​Батьки учнів гімназії №23 у Житомирі виступили проти переведення їхніх дітей до іншої школи

Через незавершений ремонт Житомирської гуманітарної гімназії №23 частина учнів третіх та четвертих класів може розпочати навчальний процес у старому приміщенні міської школи №33, що за декілька кварталів від гімназії. Батьки протестують.

10-го серпня вони разом із вчителями гімназії прийшли на зустріч із міськими чиновниками, аби, за словами учасниці зібрання Світлани Ісаєвої, почути аргументи адміністрації школи та міського департаменту освіти, чому їх дітей "переселяють" та чому ремонт, який розпочали минулого року, досі не завершили.


Світлана Ісаєва: "Я – мама третьокласниці Житомирської гуманітарної гімназії № 23. І я не хочу, аби моя дитина змінювала територіальну локацію у новому навчальному році. Моя дитина психологічно не налаштована на такі зміни. Вона не хоче переходити вчитися в інше приміщення". Жінка сказала, що вона не може забрати доньку в іншу школу, бо вона хоче залишитися із своїми однокласниками та вчителями, до яких звикла. Інша причина в тому, що школа, в яку пропонують "переселитися" територіально розташована незручно – за декілька кварталів від гімназії, а її дитина відвідує хор "Струмочок" у центрі міста, і сама туди із 33-тьої школи перейти не зможе. Незадоволена мама школярки гімназії й умовами навчання у приміщенні 33-тьої школи.


Світлана Ісаєва: "Я не знаю, яке опалення там буде зимою. Зараз там старі вікна, і приміщення не облаштоване належним чином у порівнянні із гімназією №23".


За словами керівника міської гімназії міської гімназії № 23 Ігоря Баранова, "переселення" частини учнів в іншу школу – це лише один із декількох варіантів, які запропонували в міському департаменті для повноцінної організації навчального процесу у новому навчальному році. Розглядаються також інші.


Ігор Баранов: "Тут ситуація більш аналітична, чим емоційна, бо на сьогодні нова будівля гімназії має 30 кабінетів, а класів – 54 Із-поміж них 15 класів Нової української школи, яка потребує спеціального облаштування та обладнання, і їх не можна поєднувати з іншими класами. Тому всі мають розуміти, що всіх учнів у таких умовах ми не розмістимо".


Керівник міського департаменту освіти Валентин Арендарчук на зустрічі сказав, що ситуація із "переселенням" загострилася, бо не ведеться діалог між батьками та адміністрацією школи.


Валентин Арендарчук: "Вся матеріально-технічна база міської школи № 33 буде використана на потреби тимчасового навчання для учнів гімназії. Ми можемо із батьками зібратися і туди вирушити. Можна спокійно, без емоцій це вирішити і знайти конструктивне рішення".


Після двох годин перемовин сторони так і не дійшли згоди.


У телефонній розмові журналістам Суспільного керівник міського департаменту освіти Валентин Арендарчук сказав, що компроміси шукатимуть, і до кінця тижня мають ухвалити спільне конструктивне рішення. "Визначальним аргументом буде безпека дітей", - сказав Валентин Арендарчук.


Що відомо:


- 24 січня 2019 року в старому приміщенні Житомирської міської гуманітарної гімназії, де навчалися учні молодшої школи, обвалився дах. Дітей "виселили" і запропонували навчання у дві зміни. Батьки обурилися.

- 7 лютого 2019 року створили робочу групу, яка підтримала пропозицію спорудити новий навчальний корпус. Для учнів старшої школи організували навчання в приміщенні Державного університету;

- 17 вересня 2019 року на сесії міськради депутати затвердили суму, потрібну для будівництва нового корпусу;

- 13 грудня 2019 року тендер на будівництво школи скасували.

Вчора

Сторінки:
Нагору