КВІ
Субота
20
14:19

​Бердичівські поліцейські вдосконалюють свої знання для ефективної протидії домашньому насильству

Правоохоронці районного відділу взяли участь у тренінгу, організованому Управлінням превентивної діяльності ГУНП, на тему: «Запобігання домашньому та гендерно зумовленому насильству». Поліцейські обговорили проблемні питання з протидії такому явищу та окреслили можливі шляхи вирішення складних ситуацій. Свої знання підтвердили складанням відповідних тестових завдань.

19 травня у Бердичівському районному відділі поліції пройшов тренінг для працівників новоствореної мобільної групи з протидії домашньому насильству. Відтак у ньому взяли участь дільничні офіцери поліції, ювенальні інспектори та поліцейські сектору реагування патрульної поліції.


Під час заняття учасники обговорили проблемні питання документування правопорушення та надання подальшої допомоги жертві насильства, примусових заходів відносно кривдника, шляхи вирішення складних ситуацій. Також тренери нагадали про види гендерно зумовленого насильства, юридичні аспекти при винесенні обмежувального припису та термінового заборонного припису.


Як свідчить аналіз зареєстрованих повідомлень відповідного змісту, проблема домашньої тиранії актуальна для міста і загалом району. За вчинення насильства в сім’ї на Бердичівщині (відділ поліцейської діяльності № 1 м. Андрушівки та відділ поліцейської діяльності № 2 смт Ружина) складено 586 адміністративних протоколів за ст. 173-2 ( Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування), поставлено на облік 150 осіб, винесено 53 заборонних та 2 обмежувальних приписів. За неналежне виховання дітей відносно батьків складено128 адмінпротоколів.

Саме тому завдання новостворених мобільних груп з протидії домашньому насильству забезпечити ще ефективніше реагування на подібні правопорушення та водночас профілактувати їх повторне учинення.


Шановні громадяни, якщо ви стали свідком або безпосередньо потрапили в ситуацію домашнього насильства, обов’язково звертайтесь до поліції за номером «102» або за телефоном Національної «гарячої лінії» з протидії домашньому насильству за номером 0 800 500 335 або коротким номером 116-123 (цілодобово та безкоштовно з мобільних телефонів).

Вчора

Сторінки:
Нагору