КВІ
Субота
20
09:17

​Безробітним Олевщини пропонували альтернативний вид зайнятості – прийомне батьківство

У рамках інформаційної кампанії зі створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу «Візьміть дитину у родину» в Олевській районній філії Житомирського обласного центру зайнятості було проведено профінформаційний семінар, учасниками якого стали представники комунальної установи «Центр соціальних служб» Олевської міської ради.

Заступник директора-начальник відділу соціальної роботи Тетяна Помін розповіла безробітнім про офіційний вид зайнятості – дитячий будинок сімейного типу, прийомна сім'я. Пошукачам роботи, які перебувають на обліку у службі зайнятості і потенційно можуть бути прийомними батьками або батьками-вихователями, розповіли про мету та завдання, що стоять перед батьками-вихователями, вимоги до них та підтримку з боку держави.


Тетяна Помін розповіла про специфіку роботи, соціальні гарантії та соціальну допомогу на дитину, умови укладання та підписання договору й грошове забезпечення. Вона описала особливості функціонування прийомної сім’ї та будинку сімейного типу, умови проходження професійного навчання, розповіла про психологічну та професійну підтримку.


Прийомним батькам та батькам-вихователям щомісяця виплачуються кошти на харчування кожної прийомної дитини, придбання одягу, взуття, лікарських засобів, предметів особистої гігієни, іграшок, книжок тощо. Також надається щомісячне грошове забезпечення за надання соціальних послуг у прийомних сім’ях чи дитячому будинку сімейного типу. Крім того здійснюється сплата єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування одному з прийомних батьків або батьків-вихователів за рахунок коштів, передбачених у загальному фонді державного бюджету.


Кожен, кого зацікавив даний вид зайнятості, міг індивідуально поспілкуватися з представником «Центру соціальних служб» та отримати детальну інформацію щодо працевлаштування.

Вчора

Сторінки:
Нагору