БЕР
П'ятниця
29
00:50

​Більше шести вагонів дубової лісопродукції незаконно вивезли із Житомирщини - злочинній групі на чолі з депутатом повідомили про підозру

Керівник Житомирської обласної прокуратури Олександр Білошицький підписав повідомлення про підозру депутату, який організував і забезпечив функціонування схеми придбання, перевезення та зберігання незаконно зрубаних дерев, їх подальшої переробки та збуту з використанням завідомо підроблених документів (ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 КК України) .

Також скоєння аналогічних злочинів інкримінують ще двом учасникам угруповання. Наразі, 10.01.2022, прокурор вручив підозри усім трьом учасникам організованої групи.


Слідством установлено, що розкрадання лісу з квітня по жовтень 2020 року налагодив депутат, директор сільськогосподарського кооперативу, який займається лісозаготівлею та лісопильним виробництвом. Для цього він створив та очолив злочинне угруповання, залучивши двох своїх знайомих. Кожний виконував свою «функцію»: один на власному автомобілі постачав необліковану деревину до пилорами, власник якої - депутат - керував виготовленням лісоматеріалів, третій співучасник підробляв документи про «законність» походження пиломатеріалів та забезпечував митне оформлення.


Незаконно здобуту та перероблену деревину експортували за кордон, а отримані кошти легалізовували шляхом здійснення банківських операцій з обміну валюти.


Організованою групою відправлено із Житомирщини за кордон понад 6 вагонів дубової лісопродукції ( майже 550 м3) вартістю майже 1,5 млн грн. Крім цього, 35 дубових колод вилучено під час обшуку у лісопильному цеху та арештовано. Також накладений арешт на вантажний автомобіль, яким транспортували деревину.


Викрито незаконні оборудки з лісом обласною прокуратурою спільно з Управлінням СБ України в області. Досудове розслідування, за процесуального керівництва обласної прокуратури, проводить Головне управління Нацполіції в області

Вчора

Сторінки:
Нагору